Το γράφημα του ΥΠΕΣ για τις χρηματοδοτήσεις των δήμων της Αιτωλοακαρνανίας

Και ενώ σήμερα ξεκινά το Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας στην Αθήνα, το Υπουργείο Εσωτερικών δίνει στη δημοσιότητα γραφήματα με τις χρηματοδοτήσεις των δήμων σε όλη τη χώρα.

Την τριετία 2015-2018 από το Υπουργείο Εσωτερικών για την ενίσχυση της Αυτοδιοίκησης στην Αιτωλοακαρνανία έχουν δεσμευθεί ή δοθεί 29.948.417,71 ευρώ. Χρήματα που αφορούν διάφορες δράσεις, όπως η αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, είτε η εξόφληση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων λόγω δικαστικών αποφάσεων, είτε το πρόγραμμα ΦιλόΔημος. Πάντως θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι τα χρήματα που αφορούν τις δράσεις του προγράμματος ΦιλόΔημος κατά βάση έχουν απλώς δεσμευθεί και θα εκταμιεύονται αναλόγως της προόδου των έργων που εντάσσουν οι δήμοι (έργα ύδρευσης – αποχέτευσης, παιδικές χαρές, μηχανήματα έργου κτλ).

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι επιχορηγήσεις των δήμων της Ηλείας και της Αχαΐας είναι αρκετά μικρότερες σε σχέση με την Αιτωλοακαρνανία. Συγκεκριμένα στην Αχαΐα οι χρηματοδοτήσεις της τριετίας 2015-2018 είναι 9,73εκατ. ευρώ, ενώ στην Ηλεία φτάνουν τα 13,05 εκατ. ευρώ.

YpEs_Aitoloakarnania