Κωστακόπουλος: Δεν μπορεί να λέει ο Κατσιφάρας πως η παράταξη δεν ήταν κομματική

Υποψήφιος με τον Κ. Σπηλιόπουλο ο πρώην γραμματέας της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ
Την κάθετη αντίθεσή του με τη διαφαινόμενη συνεργασία του Απ. Κατσιφάρα με το ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε το στέλεχος του ΚΙΝΑΛ και πρώην γραμματέας της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Κωστακόπουλος, μιλώντας στο “Αέρας Fm” και το Δημήτρη Παπαδάκη.

Ο κ. Κωστακόπουλος χαρακτήρισε παράλογο κατά την άποψή του “να λέμε ότι στις περιφερειακές εκλογές πάμε με τον προοδευτικό χώρο, που μέσα στον προοδευτικό χώρο βάζουμε και το ΣΥΡΙΖΑ -που εγώ διαφωνώ κάθετα- αλλά στις εθνικές εκλογές κάνουμε διμέτωπο αγώνα κατά της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ” και πρόσθεσε ότι “δεν υπάρχει καμία πιθανότητα τουλάχιστον όσον αφορά εμένα, να στηρίξω καταστάσεις και ανθρώπους, οι οποίοι με αποκαλούσαν κλέφτη -χωρίς να έχω ασκήσει εξουσία- αδιακρίτως τους πάντες κλέφτες, Γερμανοτσολιάδες και δεν ξέρω τι άλλους χαρακτηρισμούς, για να κρατήσουμε ούτε την περιφέρεια, ούτε καμία άλλη εξουσία, δεν με ενδιαφέρει αυτή η λογική, ότι δηλαδή πάω να συνεργαστώ υποτίθεται με τον προοδευτικό χώρο, μόνο και μόνο για κρατήσω την εξουσία…” Για να καταδείξει μάλιστα την αντίφαση κατέληξε λέγοντας χαρακτηριστικά : “Δεν διανοούμαι ότι θα χειροκροτώ το συνδυασμό του περιφερειάρχη με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τη μία μέρα και την άλλη μέρα θα πάω στις εθνικές εκλογές και θα λέω ότι πρέπει να πολεμήσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ. Για την περιφέρεια είναι καλός ο ΣΥΡΙΖΑ, για την κεντρική σκηνή είναι κακός ο ΣΥΡΙΖΑ…”

Όσον αφορά τους ισχυρισμούς του Απ. Κατσιφάρα πως δεν ήταν κομματικός υποψήφιος ο Χρ. Κωστακόπουλος αναρωτήθηκε δηκτικά “σοβαρά μιλάμε; Θεωρούμαι τόσο αφελής δηλαδή αυτά τα χρόνια που στηρίξα τον περιφερειάρχη λόγω του ό,τι είχε το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ; Εκ των υστέρων σε άλλη αποστροφή του λόγου του μας είπε ότι επιστρατεύτηκε, πήγαν οι πολίτες και τον κατέβασαν ή ο κομματικός του χώρος;” “Όχι μόνο δεν με έπεισαν, αλλά θεωρώ ότι με πρόσβαλαν κιόλας” είπε σχολιάζοντας τις απαντήσεις που έδωσε ο Απ. Κατσιφάρας στη χθεσινή εκδήλωση του ΚΙΝΑΛ τονίζοντας ότι δεν πήρε απάντηση στα ζητήματα που έβαλε.

Μάλιστα ο Χρ. Κωστακόπουλος αναφέρθηκε και στο έργο του Απ. Κατσιφάρα ως Περιφερειάρχη φέρνοντας ως παράδειγμα την αποκατάσταση του δρόμου στην Κλεισούρα. “Όταν θα έρθει η ώρα να δούμε τα ζητήματα αποτελεσματικότητας, τουλάχιστον για το νομό έχουμε θέματα να βάλουμε στη διαδικασία. Μας είπε χθες ο Αντιπεριφερειάρχης ότι φτιάξανε το δρόμο στην Κλεισούρα μετά από ένα χρόνο για να υπάρχει διαφάνεια… Και εγώ θα ήθελα να δούμε πόσες αναθέσεις γίνανε και που γίνανε αυτά τα τα χρόνια και με ποια προτεραιότητα γίνανε. Δεν έγινε καμία ανάθεση; Γιατί, όταν μιλάμε για μία περιοχή σαν το Αγρίνιο, έχουμε αυτή τη διαδικασία στην Κλεισούρα για ένα χρόνο επικαλούμενοι τη διαφάνεια; Δεν μπορώ να το καταλάβω. Μου είναι αδιανόητο ότι μόνο για λόγους διαφάνειας έμεινε έτσι. Θεωρώ ότι μας θεωρούν ιθαγενείς κάποιοι… Και όποιος πει ότι αυτό δεν ήταν έκτακτη ανάγκη, τότε να βάλουμε τα πράγματα στο τραπέζι και να δούμε τι είναι και τι δεν είναι έκτακτο” σχολίασε ο Χρ. Κωστακόπουλος.

Τέλος ο Χρ. Κωστακόπουλος αποκάλυψε πως θα συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο του Κώστα Σπηλιόπουλου για τη Δυτική Ελλάδα. “Εγώ θα συμμετέχω σε ένα ψηφοδέλτιο προσπαθώντας να σώσω τουλάχιστον την προσωπική μου υπόσταση και να συνεχίσω να στηρίζω και να πιστεύω αυτά που έλεγα και πριν χρόνια. Θα είμαι σε ένα ψηφοδέλτιο,το οποίο είναι υπέρ της ανάπτυξης της Αιτωλοακαρνανίας, σε ένα ψηφοδέλτιο το οποίο δεν θα ντρέπεται ο καθένας που θα είναι εκεί να λέει την κομματική του προέλευση, αλλά δεν θα έχει κανένα κομματικό χρίσμα από κανένα κόμμα. Το ψηφοδέλτιο του Κώστα Σπηλιοπούλου θεωρώ ότι καλύπτει τις αυτές τις προδιαγραφές” είπε χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά όσα είπε ο Χρ. Κωστακόπουλος: