Παπαναστασίου: Έχουμε ένα τεχνοκράτη Υπουργό που προσπαθεί να ισορροπήσει με τις ιδεοληψίες του χώρου του

Τη διαφωνία του με τον «Κλεισθένη» και την απλή αναλογική στην αυτοδιοίκηση επανέλαβε από το βήμα του τακτικού συνεδρίου της ΚΕΔΕ ο Δήμαρχος Αγρινίου και πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδος Γ. Παπαναστασίου. Εκτίμησε ότι ο “Κλεισθένης” ευνοεί ουσιαστικά τη συναλλαγή και τις συμφωνίες «κάτω απ το τραπέζι», αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι θα έχουμε πολλά ψηφοδέλτια «υποψηφίων αντιδημάρχων».

Ωστόσο για τις δύο αλλαγές που ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Εσωτερικών Αλ. Χαρίτσης σε σχέση με την εκλογή των συμβουλίων στις Τοπικές Κοινότητες ο Γ. Παπαναστασίου τόνισε πως είναι στη σωστή κατεύθυνση. “Αυτή τη στιγμή έχουμε έναν Υπουργό που πραγματικά είναι τεχνοκράτης και έχουμε και κάποιους άλλους που έχουν ιδεοληψίες. Χθες με τον τρόπο που προσπαθούσε να μιλήσει ο Υπουργός του χαρίτσης προσπαθούσε να ισορροπήσει… Προσπαθούσε να ισορροπήσει σε αυτό που σκέφτεται και που το λέει η λογική του τεχνοκράτη και σε αυτό που κάποιοι ιδεοληπτικοί στο χώρο του πιστεύουν” ανέφερε χαρακτηριστικά σχολιάζοντας την χθεσινή ομιλία του Υπ. Εσωτερικών στο συνέδριο της ΚΕΔΕ.

Επίσης ο Γ. Παπαναστασίου χαρακτήρισε το πρόγραμμα «ΦιλόΔημος» ένα πολύ καλό εργαλείο για την αυτοδιοίκηση, ζητώντας όμως να γίνει πιο ευέλικτο. “Θεωρώ ότι οι δήμοι θα έπρεπε να έχουν μία ακόμα μεγαλύτερη ευελιξία, ευελιξία που τους τη δίνει μόνο η ΣΑΤΑ, που μπορούμε να τη διαχειριζόμαστε ανάλογα με τις ανάγκες μας. Θεωρώ ότι το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων θα πρέπει να έρχεται ένα κομμάτι του κατευθείαν στους δήμους και να το διαχειριζόμαστε όπως θέλουμε. Και αυτό να είναι συνδυασμένο με μία αύξηση της ΣΑΤΑ” είπε χαρακτηριστικά ο Γ. Παπαναστασίου εξηγώντας ότι “δεν έχουν όλοι οι Δήμοι τα ίδια προβλήματα: ένας Αστικός Δήμος της Αθήνας δεν έχει θέμα με την ύδρευση και την αποχέτευση. Αυτά όμως οι δήμοι της επαρχίας τα έχουνε όπως έχουν θέμα με την αγροτική οδοποιία, τα ρέματα, τα οποία μας ταλαιπωρούν στην καθημερινότητά μας”.