Το “έδαφος” για έναν “εμφύλιο” υπάρχει…

Ίσως θέμα ημερών ή λίγων εβδομάδων είναι να ξεκαθαρίσει η υποψηφιότητα για το δήμο Αγρινίου από το χώρο του πρώην ΠΑΣΟΚ, ΚΙΝΑΛ σήμερα.

Μέχρι σήμερα ούτε ο πρώην δήμαρχος Παύλος Μοσχολιός, ούτε η Χριστίνα Σταρακά που φέρεται διατεθειμένη να διεκδικήσει το δήμο Αγρινίου, έχουν ξεκαθαρίσει επισήμως τις προθέσεις τους. Η απουσία του Π. Μοσχολιού από την πρόσφατη εκδήλωση του ΚΙΝΑΛ την προηγούμενη εβδομάδα για ορισμένους σηματοδότησε την απόσυρση του ενδιαφέροντός του για να διεκδικήσει εκ νέου τη δημαρχία. Από την άλλη, η Χριστινά Σταρακά αν και έχει κάνει επαφές με στελέχη τόσο του ΚΙΝΑΛ, όσο και της πρώην δημοτικής αρχής Μοσχολιού, έχει αποφύγει επιμελώς μέχρι σήμερα να ανοίξει τα χαρτιά της. Σε κάθε περίπτωση στην παράταξη Μοσχολιού (αιρετούς και μη σήμερα στο δημοτικό συμβούλιο) καταγράφονται φυγόκεντρες τάσεις, κάποιοι φέρονται να κοιτάνε προς τα ψηφοδέλτια των περιφερειακών εκλογών, είτε του Απ. Κατσιφάρα, είτε του Κ. Σπηλιόπουλου, ενώ κάποιοι άλλοι δεν έχουν αντίρρηση να συστρατευθούν με τη Χριστίνα Σταρακά. Εκείνο που μοιάζει περισσότερο με γρίφο είναι ποια στάση θα κρατήσει ο Παύλος Μοσχολιός στις εκλογές που έρχονται και ποιους θα στηρίξει… Όσοι τον ξέρουν καλά και μπορούν να διαβάσουν πίσω από τις γραμμές των δημόσιων τοποθετήσεών του στο δημοτικό συμβούλιο καταλαβαίνουν πως η αποτίμηση που κάνει που για τη Περιφερειακή Αρχή του Απ. Κατσιφάρα (και της Χριστίνας Σταρακά) -φυσικά πέρα από το γεγονός της σύμπραξης με το ΣΥΡΙΖΑ- δεν είναι και τόσο θετική… Ορισμένες μάλιστα φορές έχει μιλήσει ευθέως για τα… στραβά μάτια της Περιφέρειας στις εντάξεις έργων από την πλευρά της δημοτικής αρχής Αγρινίου (κάτι που ίσως απηχεί μία πικρία για την στάση της Περιφέρειας στη δική του θητεία), ενώ πέραν τούτου σήμερα ο ίδιος θεωρεί το έργο του στο δήμο Αγρινίου δικαιωμένο σε σύγκριση με το έργο της σημερινής δημοτικής αρχής. Υπό αυτό το πρίσμα, ορισμένοι εκτιμούν πως ακόμη κι αν ο Παύλος Μοσχολιός κάνει τελικά πίσω και δεν διεκδικήσει εκ νέου το δήμο, δεν θα… “καθίσει στα αυγά του”…

Όλα αυτά συνηγορούν στο ό,τι υπάρχει το “έδαφος” για ένα μίνι “εμφύλιο” στο χώρο του πρώην ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ σήμερα σε σχέση με τα δημοτικά δρώμενα του δήμου Αγρινίου. Με δεδομένο μάλιστα πως κάπου εκεί κοντά -στη λεγόμενη κεντροαριστερά- καραδοκεί και ο ΣΥΡΙΖΑ με τις μεγάλες “συμπάθειες” στο δίδυμο Κατσιφάρα – Σταρακά… Το αν βεβαίως ο “εμφύλιος” θα πυροδοτηθεί και το τι διαστάσεις θα πάρει, θα εξαρτηθεί από τις εξελίξεις του προσεχούς διαστήματος.