Με ενδιαφέρον η ημερίδα στο Αγρίνιο για την αυτοδιαχείριση του σακχαρώδη διαβήτη

Ο νεοσύστατος Σύλλογος Διαβητικών νομού Αιτωλοακαρνανίας «Γλυκιά Οικογένεια» πραγματοποίησε την πρώτη του επίσημη επιστημονική ημερίδα με θέμα: «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΤΟ ΣΑΚΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ» το Σάββατο 8/12/2018 στις 17:45 στο Αγρίνιο στην αίθουσα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Αιτ/νίας, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και υπό την αιγίδα τηςΠανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ), του Δήμου Αγρινίου και του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου.

Νοιώθουμε περήφανοι και ευχαριστούμε από καρδιάς όλους όσουςπαρευρέθηκαν μαζί μας. Η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγάλη, γεγονός που καταδεικνύει και την ανάγκη για συνεχή και εμπεριστατωμένη ενημέρωση γύρω από το Σακχαρώδη Διαβήτη. Η βασική μας σκέψη ήταν να δώσουμε ένα θετικό μήνυμα ότι ο διαβήτης δεν μπορεί να σταθεί τροχοπέδη στη ζωή μας και ελπίζουμε να το καταφέραμε έστω και λίγο. Στόχος μας ήταν να ενημερώσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε το ευρύ κοινό γύρω από το Σακχαρώδη Διαβήτη, ο οποίος παίρνει διαστάσεις πανδημίας, καθώς περίπου 1 στους 10 Έλληνες πάσχουν από διαβήτη και δυστυχώς βαίνουμε αυξανόμενοι. Επιπλέον, επιδιώξαμε να αναδείξουμε την σημασία τηςεκπαίδευσης του ασθενή στην αυτοδιαχείριση του, τη σημασία και το ρόλο τόσο του οικογενειακού όσο και του κοινωνικού περιβάλλοντός του πάσχοντα, καθώς και τη σημαντική θέση της ψυχολογίας του στην αποτελεσματικότερη διαχείριση του. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για τη συνδιοργάνωση, χωρίς την οποία δεν θα ήταν εφικτή η πραγματοποίηση της ημερίδας.

Επίσης, τους εκπροσώπους της Περιφέρειας, που δεν μπόρεσαν να παραστούν, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων και συγκεκριμένα τον κο Αντώνη Χαροκόπο, Βοηθό Περιφερειάρχη σε θέματα Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης καθώς και την κα Χριστίνα Σταρακά, Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Αιτ/νίας, για την υποστήριξή τους. Ευχαριστούμε επίσης τους επιστήμονες – ομιλητές για την παρουσία τους και συγκεκριμένα : τον κο Ιωάννη Τούρτα, διαβητολόγο, τον κο Χρήστο Δαραμήλα, βιολόγο και πρόεδρο της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ, την κα Ευτυχία Παναγιώτου, κλινική ψυχολόγο και την κα Αναστασία Χρυσανθακοπούλου, νοσηλεύτρια ΠΕ. Ευχαριστούμε ακόμη τον κο Σπύρο Καραμαγκιώλη, Επιμελητή Α’ ΕΣΥ – Ιατρείου ΠΕΔΥ Μονάδα Υγείας Αγρινίου, για την παρουσία του στο προεδρείο αλλά και τον επίσης διαβητολόγο κο Αποστόλη Ξυλωμένο, που λόγω προσωπικών υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να παραστεί.Ιδιαίτερα ευχαριστούμε το Δήμο Αγρινίου και το Δήμαρχο κο Γιώργο Παπαναστασίου που έχει δηλώσει αρωγός μας σε κάθε προσπάθεια και πρόβλημα που προκύπτει, για την παρουσία του στην εκδήλωση μας. Επίσης, τον Ιατρικό Σύλλογο Αγρινίου για τη συμβολή του στην προσπάθεια μας και προσωπικά τον πρόεδρο του κο Παπαθανάση Παντελή ο οποίος μας τίμησε και αυτός με την παρουσία του.

Ευχαριστούμε θερμά για την παρουσία της την κα Βασιλική Γούλα, πρόεδρο του Συλλόγου Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πάτρας «Ζωή Γλυκιά» και εκπρόσωπο της ΠΟΜΑΜΕΑ Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων. Ευχαριστούμε επίσης που μας τίμησαν με την παρουσία τους τον ΑντιδήμαρχοΚοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας κο Κώστα Καλαντζή, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αγρινίου κο Βασίλη Φωτάκη, τους δημοτικούς συμβούλους κο Παναγιώτη Στούπα και κο Στέλιο Μερμίγκη καθώς και την Υπεύθυνητης Ακτίνας Εθελοντισμού του Δήμου Αγρινίου κα Ανθούλα Μακρή.

Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ στους χορηγούς μας : την Ascencia Diabetes Care, το Freestyle Libre, τη Medtrust Wellion, την Powershield καθώς και τις επιχειρήσεις: την ΜΟΝ AMI Α. ΓΟΥΡΓΟΛΙΤΣΑΣ ΑΕ, την ΑΜΑΛΘΕΙΑ ΑΕ, τις Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης Α.Ε.Ε., το Εστιατόριο – Ταβέρνα «Λεμόνι» (Μικρόπουλος Στέλιος), τα Zαχαροπλαστεία Βρέκος Λεωνίδας και τις Γραφικές Τέχνες Χ. Αθανασίου Α.Ε.. Το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου μας ευχαριστεί ιδιαίτερα και όλους όσους παρευρέθηκαν και παρακολούθησαν την ημερίδα αυτή. Το όραμά μας είναι αυτός ο σύλλογος να αποτελέσει σημείο αναφοράς για όλους τους διαβητικούς του νομού μας, ενώ στόχος μας για τη νέα χρονιά είναι να ταξιδέψει η ενημέρωση, η εκπαίδευση και η ευαισθητοποίηση στο θέμα «διαβήτης» σε όλες τις πόλεις του νομού μας και διαβεβαιώνουμε ότι θα πασχίσουμε προς αυτή την κατεύθυνση. Ευχαριστούμε από καρδιάς και ευελπιστούμε πάντα στην ανταπόκριση σας!!!

View post on imgur.com