“Πόσοι ακόμα;” στην καρμανιόλα της Εθνικής Οδού [pics]

Με τη συμμετοχή δεκάδων μοτοσυκλετιστών πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο σημείο καρμανιόλα της εθνικής οδού στην είσοδο του Αγρινίου η συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργάνωσε για μία ακόμη φορά η Λέσχη Μοτοσυκλέτας Αγρινίου, με σκοπό να αναδειχθεί η επικινδυνότητα του δρόμου και η ευθύνη των αρμοδίων, που παρά το γεγονός ότι τροχαία ατυχήματα συμβαίνουν συχνά, δεν μπορούν ούτε τα φανάρια να επιδιορθώσουν…

Οι μοτοσυκλέτες παράταχθηκαν στη μέση του οδοστρώματος σχηματίζοντας συμβολικά μια διαχωριστική νησίδα στο τμήμα του δρόμου μπροστά από τον σταθμό λεωφορείων του ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας. “Ζητάμε παρεμβάσεις άμεσα” ήταν το μότο όλων όσων συμμετείχαν στην κινητοποίηση σημειώνοντας πως η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος πρέπει άμεσα να προχωρήσει στις παρεμβάσεις που πρότεινε πρόσφατα το ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας υποδεικνύοντας διορθώσεις – παρεμβάσεις σε εννέα σημεία της Εθνικής Οδού από τον κόμβο του Παναιτωλίου έως τις σχολές του ΟΑΕΔ. Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρα από τις αστοχίες και την επικινδυνότητα που παρουσιάζει η εθνική οδός στην είσοδο του Αγρινίου, με αποτέλεσμα τροχαία ατυχήματα να συμβαίνουν καθημερινά, είναι ενδεικτικό της ανεπάρκειας των αρμοδίων πως ούτε τα φανάρια στον κόμβο του Αγίου Ιωάννη Ρηγανά δεν μπορούν να επιδιορθώσουν…

Παρόντες στην κινητοποίηση ο δήμαρχος Αγρινίου Γ.Παπαναστασίου, οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης Δ.Τραπεζιώτης, Ν. Καζαντζής και Στ. Μερμίγκης, ο αντιπεριφερειάρχης Γ. Λύτρας, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Ν.Φαρμάκης.

Θαααα από την Περιφέρεια στη σύσκεψη υπό τον Εισαγγελέα
Για το θέμα εξάλλου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των εμπλεκομένων τοπικών φορέων σήμερα με πρωτοβουλία του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου Γ.Πέτρου. Στη σύσκεψη στην Εισαγγελία συμμετείχαν φορείς και εκπρόσωποι του δήμου, της Περιφέρειας, του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας, της Τροχαίας κτλ. Η αρμοδιότητα για το τμήμα αυτό του δρόμου όσο εκτελούνταν τα έργα της λεγόμενης αναδιαρρύθμισης της εθνικής οδού ανήκε στο Υπουργείο Υποδομών και τους τελευταίους μήνες που το έργο παραλήφθηκε στην Περιφέρεια. Ο αντιπεριφερειάρχης Γ. Λύτρας δεσμεύτηκε πως η Περιφέρεια θα προχωρήσει σε παρεμβάσεις χωρίς ωστόσο να προσδιορίσει κάποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Ακόμη συζητήθηκε η πρόταση να υποβαθμιστεί ο δρόμος από πρωτεύον οδικό δίκτυο που είναι σήμερα χαρακτηρισμένο σε «αστική λεωφόρο», κάτι που ενδεχομένως θα έπρεπε να είχε γίνει εδώ και χρόνια μετά τη λειτουργία της παράκαμψης του Αγρινίου στην Ιόνια Οδό. Κάτι τέτοιο ωστόσο θα χρειαστεί αρκετές αποφάσεις (δημοτικού, περιφερειακού συμβουλίου και τελική έγκριση από το Υπουργείο Υποδομών) για να αλλάξει και θα πολύ χρόνο. Επί του παρόντος συζητήθηκε να τοποθετηθούν διαχωριστικές μπάρες ειδικά στο ύψος του ΚΤΕΛ.

Ο Εισαγγελέας Αγρινίου σύμφωνα με πληροφορίες προτίθεται να προχωρήσει σε διερεύνηση της εργολαβίας της αναδιαρρύθμισης της εθνικής οδού, προκειμένου να προκύψουν οι ευθύνεςκάθε υπεύθυνου στις κακοτεχνίες του έργου.

View post on imgur.com