Ευχαριστίες από το Σύλλογο Αγγελοκαστριτών για τη διοργάνωση της “Ελαία”

ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΙΤΩΝ
ΑΘΗΝΑΣ-ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ
ΠΡΟΣ:
κ. Δήμαρχο Παπαναστασίου Γεώργιο
κα. Αντί Δήμαρχο Σαλμά Μαρία
κα. Δημοτική Σύμβουλο Μπούτιβα Ξανθή
κ. Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Αγγελοκάστρου Αρωνιάδα Δημήτριο
· Διεύθυνση Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Αγρινίου

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,
Αξιότιμη κυρία Αντιδήμαρχος Αγροτικής Παραγωγής και Παιδείας, κύριοι Αντιδήμαρχοι, κύριε πρόεδρε του Τοπικού Συμβουλίου Αγγελοκάστρου, κα Δημοτική Σύμβουλος της Δημοτικής Ενότητας Αγγελοκάστρου, κύριες και κύριοι υπάλληλοι του Τμήματος Αγροτικής Παραγωγής της Διεύθυνσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Αγρινίου. Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας συγχαρούμε και να σας ευχαριστήσουμε για την απόφαση σας να διοργανωθεί η εναρκτήρια εκδήλωση της 5ης Ελαίας στο Αγγελόκαστρο, σ΄ ένα Τόπο Ιστορικό και δεμένο άρρηκτα με την ελαιοκαλλιέργεια.
Ευχαριστούμε όλους όσους συνέδραμαν στην διοργάνωσης της επιτυχημένης αυτής εκδήλωσης , όπου δόθηκε η ευκαιρία σε μαθητές της Δευτεροβάθμιας και της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης να ενημερωθούν αναλυτικότατα για την Καλλιέργεια της Ελιάς και την Διαχρονική της Αξία. Επίσης με την ημερίδα αυτή δόθηκε η ευκαιρία σε μαθητές της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης να έρθουν κοντά με το ελαιόλαδο και να πραγματοποιήσουν οργανοληπτική αξιολόγηση. Επίσης παρουσιάστηκαν από τους σπουδαστές του ΕΠΑΣ Μεσολογγίου και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Αγγελοκάστρου εδέσματα με βάση την επιτραπέζια ελιά και το εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο του Τόπου μας.
Το γεγονός αυτό ήταν μια σημαντική εκδήλωση για τους ελαιοπαραγωγούς του Τόπου μας αφού τους δόθηκε η ευκαιρία να παρακολουθήσουν την ομιλία του Καθηγητή Δενδροκομίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών κυρίου Σταύρου Βέμμου αλλά και τις ομιλίες άλλων ομιλητών, γύρω από την καλλιέργεια της Ελιάς. Έτσι οι ελαιοπαραγωγοί του Τόπου μας είχαν την ευκαιρία να υποβάλλουν τα ερωτήματα τους αλλά και τις ανησυχίες τους σχετικά με την τόσο σημαντική για τον τόπο μας καλλιέργεια της ελιάς. Θα πρέπει επίσης να ευχαριστήσουμε τον κ. Τσιλίκα Θεόδωρο εκπαιδευτικό ο οποίος ακούραστα συνέδραμε στην οργάνωση της εκδήλωσης, την κα Κοντογιάννη Μαρία και το Χορευτικό τμήμα Αγγελοκάστρου. Συμπερασματικά, είναι πολύ σημαντικές αυτές οι εκδηλώσεις και θα πρέπει όλοι οι ελαιοπαραγωγοί του Τόπου μας να τις αγκαλιάσουν και να συνδράμουν κι από την πλευρά τους τα μέγιστα για την επιτυχή τους διοργάνωση, αφού βοηθούν τόσο τους παραγωγούς μας αλλά και το ευρύτερο κοινό του Δήμου μας έτσι ώστε να γνωρίσουν, να γευθούν και να θαυμάσουν τα εξαιρετικά προϊόντα του Τόπου μας. Εκδηλώσεις δηλαδή που βοηθούν την Τοπική Κοινότητα μας να γίνει πιο εξωστρεφής και να ανοιχτεί σε νέες αγορές και νέες προκλήσεις.

Με εκτίμηση
Για το Δ.Σ. του Συλλόγου