Κώστας Σπηλιόπουλος: «Η Δυτική Ελλάδα πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο»

“Τα στοιχεία είναι αμείλικτα και μόνο η απερχόμενη περιφερειακή αρχή του κ. Κατσιφάρα δηλώνει ικανοποιημένη από την αναπτυξιακή της επίδοση”, επισημαίνει σε δήλωσή του ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κώστας Σπηλιόπουλος, με αφορμή την αναπτυξιακή υποχώρηση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που καταγράφουν τα τελευταία στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ/

Η δήλωση του Κώστα Σπηλιόπουλου:
«Σύμφωνα με τα τελευταία αναθεωρημένα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) για τα έτη 2015 και 2016, οι πιο κρίσιμοι οικονομικοί δείκτες για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας βαίνουν επιδεινούμενοι.Σε ότι αφορά την Ακαθάριστη Προστιθέμενη Αξία ανά Περιφέρεια, η Δυτική Ελλάδα το 2015 ήταν στα 7,206 δισ. ευρώ για να υποχωρήσει το 2016 στα 7,010 δισ. ευρώ, καταγράφοντας μείωση της τάξης του 2,7%.

Σε ότι αφορά το κατά κεφαλήν ΑΕΠ ανά Περιφέρεια, η Δυτική Ελλάδα το 2015 ήταν στις 12.159 ευρώ για να υποχωρήσει το 2016 στις 12.058 ευρώ καταγράφοντας μείωση της τάξεως του 0,8%.Με βάση το κατά κεφαλήν ΑΕΠ η Δυτική Ελλάδα παραμένει η τρίτη φτωχότερη Περιφέρεια της χώρας, αφού χειρότερες επιδόσεις καταγράφουν μόνο οι Περιφέρειες Ηπείρου και Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.Θα πρέπει επίσης να υπογραμμιστεί ότι τόσο η Ήπειρος όσο και η Ανατολική Μακεδονία-Θράκη κατά το 2016, σε σχέση με το 2015, βελτίωσαν το κατά κεφαλήν ΑΕΠ τους κατά 1,5% και 1,3% αντίστοιχα, όταν η Δυτική Ελλάδα το μείωσε κατά 0,8%.

Τα στοιχεία είναι αμείλικτα και μόνο η απερχόμενη περιφερειακή αρχή του κ. Κατσιφάρα δηλώνει ικανοποιημένη από την αναπτυξιακή της επίδοση. Η μεν περιφερειακή αρχή ας ρίξει μια ματιά στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, οι δε πολίτες ας αναλογιστούν ότι είναι πλέον επείγουσα ανάγκη να αλλάξει σελίδα και ηγεσία στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας».