“Κόλλησε” στο μηδέν ο Παναιτωλικός κόντρα στην Ξάνθη

Στο 0-0 έμειναν Παναιτωλικός και Ξάνθη στο Αγρίνιο στην προσπάθεια εισόδου στην 5άδα, με τις δύο ομάδες σε κακό σε γενικές γραμμές παιχνίδι να μοιράζονται βαθμούς και εντυπώσεις. Ο Παναιτωλικός και η Ξάνθη αναλώθηκαν σε ένα παιχνίδι κέντρου, από το οποίο δεν κατάφεραν να ξεφύγουν και χωρίς ιδιαίτερες ιδέες στο αντίπαλο μισό του γηπέδου δεν έγιναν ποτέ ιδιαίτερα απειλητικοί για τους δύο τερματοφύλακες.

Το πρώτο ημίχρονο κυμάνθηκε σε μετριότατα ποιοτικά επίπεδα. Οι ομάδες δεν είχαν καλές επιλογές στην επίθεση, παρουσίασαν κάκιστο θέαμα και κανείς από τους τερματοφύλακες δεν απειλήθηκε σοβαρά. Ο Μάζουρεκ έκανε σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής χωρίς όμως να ανησυχήσει καν τον Ζίβκοβιτς που μάζεψε χωρίς πρόβλημα. Στο 37′ ο Μοράρ δεν ανησύχησε τον τερματοφύλακα της Ξάνθης με κεφαλιά υπό πίεση, ενώ στο 42′ ο ίδιος παίκτης εκτέλεσε φάουλ από μεγάλη απόσταση στέλνοντας τη μπάλα να περάσει έξω από το αριστερό δοκάρι του Ζίβκοβιτς.

Καλύτερος ο ρυθμός στο δεύτερο μέρος. Επικίνδυνη στιγμή για την Ξάνθη στο 53′, με τον Σιλά να γυρίζει από αριστερά τη μπάλα στο ύψος του πέναλτι αλλά το σουτ του Καντά να περνάει άουτ. Τέσσερα λεπτά μετά ο Σαρπόνγκ βρέθηκε σε καλή θέση, έπιασε ένα σουτ-βολίδα, η μπάλα βρήκε σε σώμα, άλλαξε πορεία και έφυγε κόρνερ.Δύο μακρινά σουτ των γηπεδούχων με τους Μοράρ (62′) και Ντίας (66′) δεν ανησύχησαν τον γκολκίπερ της Ξάνθης.Από και μετά, το ματς επέστρεψε στην κακή εικόνα του πρώτου 45λεπτου. Στο 84′ ο Γιαννακόπουλος απέκρουσε ένα δυνατό σουτ του Κοβάσεβιτς. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Ζίβκοβιτς έκανε τρομερή απόκρουσε σε μακρινό σουτ του Γκούγκα.

Παναιτωλικός: Γιαννακόπουλος, Μιχάι, Μαλής, Μαρινάκης (86′ Γκούγκα), Μπαρμπόσα, Λουσέρο, Μοράρ, Αμαράλ, Μανά (79′ Μπαίροβιτς), Ντίας, Μάζουρεκ (74′ Λιάβας).
Ξάνθη: Ζίβκοβιτς, Κοβάσεβιτς, Κασάδο, Μπαξεβανίδης, Μπρίτο (76′ Φακής), Καμαρά, Σιλά, Καντά (82′ Ντιρεστάμ), Ακόστα, Σαρπόνγκ, Αλμέιδα.