Ο Παναιτωλικός πιο αποτελεσματική ομαδα της Super League

Ο Παναιτωλικός είναι η πιο αποτελεσματική ομάδα στην ελληνική Super League, όπως αναφέρει η τελευταία έκθεση (248) του CIES, του Διεθνούς Κέντρου Αθλητικών Σπουδών, που βρίσκεται στην Ελβετία και δημιουργήθηκε το 1995 ως κοινοπραξία της FIFA με το Πανεπιστήμιο του Νοσατέλ.

O Παναιτωλικός, είναι η ομάδα που χρειάζεται τα λιγότερα σουτ από κάθε άλλη ελληνική ομάδα για να φτάσει στο γκολ (6,48 κατά μέσο όρο) ενώ ακολουθεί ο ΠΑΟΚ (6,50) και ο Παναθηναϊκός (6,60).Στην άλλη όχθη, ο ουραγός Απόλλων Σμύρνης, είναι η ομάδα που χρειάζεται τα πιο πολλά σουτ, για να σκοράρει (25,17), ποσοστό που την καθιστά χειρότερη σε όλη την Ευρώπη. Ακολουθείται, στο ελληνικό πρωτάθλημα, από την Λαμία (16,10) και τον Λεβαδειακό (16,00).

Καμία ομάδα, από τα 35 κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα δεν χρειάστηκε λιγότερα σουτ για να σκοράρει από την Παρί Σεν Ζερμέν. Η γαλλική ομάδα, σημείωσε γκολ, μέχρι στιγμής, σε κάθε 4.7 σουτ. Αμέσως μετά, μεταξύ των πέντε κορυφαίων πρωταθλημάτων, βρίσκεται η Ντόρτμουντ με 4,80.Οι πιο αποτελεσματικές ομάδες, από τα τρία υπόλοιπα πρωταθλήματα του top-5, είναι η Μπαρτσελόνα (5,4 σουτ ανά γκολ), η Άρσεναλ (5,8) και η Σαμπντόρια (5,9). Η ομάδα από το top-5, που χρειάσθηκε τα περισσότερα σουτ για να σκοράρει, είναι η Χάντερσφιλντ (17,3 σουτ ανά γκολ). Ο σύλλογος της Premier League πρέπει να βελτιώσει απόλυτα αυτά τα στατιστικά στοιχεία για να αποφύγει την υποβιβασμό.

Πηγή: fosonline.gr