Ξεκίνησε η εκβάθυνση του διαύλου στο λιμάνι Μεσολογγίου

Ξεκίνησε και πρόκειται να ολοκληρωθεί σε τρεις μήνες το έργο της εκβάθυνσης του διαύλου στο λιμένα Μεσολογγίου. Η εκβάθυνση θα γίνει σε πλάτος 50 μέτρων στο δίαυλο του λιμανιού και το βάθος θα διαμορφωθεί στα 9,5 μέτρα καθώς σήμερα σε κάποια σημεία μόλις που φθάνει τα 6,5 μέτρα περίπου. Αναμφισβήτητα πρόκειται για ένα έργο τεράστιας σημασίας για το Μεσολόγγι από τη στιγμή μάλιστα που επίκειται η η πολυπόθητη ακτοπλοϊκή σύνδεση Μεσολογγίου με την Ιθάκη και την Κεφαλονιά, όπως ανακοινώθηκε από την εταιρεία Ιonion P. Lines.

“Σε 3 μήνες θα μπορεί να μας επισκεφθεί έως και Κρουαζιερόπλοιο! Σχεδιάζουμε αθόρυβα και υλοποιούμε σε γερές βάσεις τις υποσχέσεις μας! Τώρα σε αυτούς που δεν βλέπουν τίποτα θετικό τους χαρίζουμε τις μακέτες!” σχολίασε με νόημα ο δήμαρχος Μεσολογγίου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Πάντως η τραυματική εμπειρία του 2013 όπου ο κόσμος περίμενε στο λιμάνι το καράβι μάταια, κάνει πολλούς να κρατούν μικρό καλάθι σε σχέση με την ακτοπλοϊκή αξιοποίηση του λιμανιού, ιδίως από τη στιγμή που βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο.

Ευχή βέβαια όλων είναι όλα να πάνε καλά, το λιμάνι να καταστεί επισκέψιμο από μεγάλα πλοία, η ακτοπλοϊκή σύνδεση με τα Ιόνια Νησία να γίνει πραγματικότητα και το λιμάνι του Μεσολογγίου να αξιοποιηθεί πραγματικά και να αυξηθεί η επισκεψιμότητα της πόλης. Κάτι τέτοιο θα σηματοδοτούσε ένα υπερτοπικό καλό νέο για την ευρύτερη περιοχή. Ε, κι αν έρθουν και κρουαζιερόπλοια, ας το πιστωθεί κάποιος πολιτικά. Σημασία έχει να αξιοποιηθούν οι δυνατότητες της περιοχής.