Σύσκεψη στην Περιφέρεια για τα έντονα καιρικά φαινόμενα – Κριτική από Φαρμάκη

Για διαρκή ετοιμότητα μιλά η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας – «Η βροχή απογυμνώνει την περιφερειακή Αρχή», λέει ο Νεκτ. Φαρμάκης
Έκτακτη σύσκεψη για την αντιμετώπιση των αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών συγκάλεσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας σήμερα Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019.

Σε όλο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Δυτικής Ελλάδας γίνονται επεμβάσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Ειδικότερα, στην Αιτωλοακαρνανία, η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της ΠΔΕ ενημερώθηκε από την Τροχαία για τις καταπτώσεις που σημειώθηκαν στην Περιμετρική Ναυπάκτου, όπου έγινε προειδοποιητική σήμανση επικινδυνότητας. Τα συνεργεία της ΠΔΕ επενέβησαν άμεσα και σήμερα συνεχίζεται η απομάκρυνση των βράχων.
Επίσης στη θέση Κλεισούρα σημειώθηκε πτώση φερτών υλικών, τα οποία απομακρύνθηκαν με την επέμβαση των συνεργείων. Παράλληλα, μέχρι αύριο Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019, θα έχει ολοκληρωθεί η τεχνική έκθεση που εκπονείται για το συγκεκριμένο σημείο και εφόσον κριθεί ότι υπάρχει ανάγκη περαιτέρω παρεμβάσεων, αυτές θα αντιμετωπιστούν από την υφιστάμενη εργολαβία. Και στις δύο παραπάνω περιπτώσεις υπήρξε συνεργασία με την Αστυνομία και την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Από κοινού καταβλήθηκαν προσπάθειες ώστε να μην υπάρξει διακοπή της κυκλοφορίας.

“Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα. Εξαιτίας όμως του μεγάλου όγκου βροχής τα προβλήματα είναι επαναλαμβανόμενα. Στόχος των υπηρεσιών είναι η άμεση αντιμετώπισή τους. To δυναμικό της Περιφέρειας είναι και παραμένει σε ετοιμότητα” αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Νεκτάριος Φαρμάκης: «Η βροχή απογυμνώνει την περιφερειακή Αρχή»
Με αφορμή τις πολλές και σημαντικές καταστροφές που έχουν προκληθεί σε πολλές περιοχές της Δυτικής Ελλάδας από την κακοκαιρία, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, Νεκτάριος Φαρμάκης, δήλωσε τα εξής:
«Προφανώς και δεν είναι στις προθέσεις μου η αντιπολίτευση της… βροχής. Φαίνεται όμως ότι η βροχή που πέφτει, απογυμνώνει πλήρως την περιφερειακή Αρχή, η οποία άφησε απροστάτευτους και τους τρεις νομούς της Δυτικής Ελλάδας, στο έλεος της κακοκαιρίας.
Είμαστε αντιμέτωποι με πλημμύρες, ποτάμια που υπερχειλίζουν και καταστρέφουν οικισμούς και καλλιέργειες, φράγματα σε κατάσταση συναγερμού, κατολισθήσεις, δρόμους που βουλιάζουν και χωριά χωρίς καμία πρόσβαση.
Αλλά και μία περιφερειακή Αρχή που πάντα τρέχει εκ των υστέρων να μπαλώσει τα προβλήματα, να ζητήσει την κήρυξη περιοχών σε έκτακτη ανάγκη και να δαπανήσει πολύ περισσότερα χρήματα από όσα θα δαπανούσε για έγκαιρη και οργανωμένη προληπτική δράση, ενώ το κόστος που πληρώνουν οι πολίτες της Δυτικής Ελλάδας δεν καλύπτεται ποτέ και από κανέναν.
Είναι απολύτως ξεκάθαρο: Δεν μας φταίνε τα ποτάμια ή τα χιόνια και τα σύννεφα. Δεν μας φταίνε τα φυσικά φαινόμενα, που ούτε πρωτόγνωρα, ούτε και ακραία μπορούν να χαρακτηριστούν. Μας φταίει μόνο η ανικανότητα και η έλλειψη οργάνωσης των υπευθύνων. Και υπεύθυνοι είναι, ο Περιφερειάρχης και οι πολιτικοί συνεργάτες του, που κάθε χρόνο περιμένουν να βρέξει για να… αγοράσουν ομπρέλα! Και αν «βρέχονταν» μόνο αυτοί, θα ήταν μικρό το κακό. Το μεγάλο πρόβλημα είναι πως «βρέχονται» και οι πολίτες της Δυτικής Ελλάδας. Και αυτό δεν μπορεί να συγχωρεθεί…».