Tα tablets μάραναν την Περιφέρεια

Tablets τοποθετήθηκαν στα έδρανα του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, και λειτούργησαν για πρώτη φορά κατά τις συνεδριάσεις της 31ης Ιανουαρίου 2019. “Στο πλαίσιο της Ψηφιακής Περιφέρειας” λέει η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της Περιφέρειας, “στο εξής όλοι οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στις εισηγήσεις των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης σε ηλεκτρονική μορφή”.

Δηλαδή οι εισηγήσεις δεν πήγαιναν στα emails των περιφερειακών συμβούλων; Τι ακριβώς θέλει να μας πει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας; Και τολμά να μιλά για Ψηφιακή Περιφέρεια; Ντροπή! Ακόμη και μικροί δήμοι, π.χ. ο δήμος Θέρμου, έχουν καταφέρει να μεταδίδουν μέσω διαδικτύου τις συνεδριάασεις των δημοτικών συμβουλίων. Και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μετά από 8 χρόνια διοίκησης Κατσιφάρα δεν το έχει καταφέρει, καίτοι διαχειρίζεται ασύγκριτα περισσότερους πόρους… Η ρημάδα η Δημοκρατία, ξέρεις, πάντα κρίνεται ανάλογα με τις συνθήκες και τα διαθέσιμα μέσα. Το γεγονός λοιπόν ότι στη Δυτική Ελλάδα δεν μεταδίδονται οι συνεδριάσεις του ανώτερου πολιτικού οργάνου της αυτοδιοίκησης είναι έλλειμμα δημοκρατίας και είναι απλά ντροπή.

Δυστυχώς το ποιόν της Περιφερειακής Αρχής φαίνεται και από το πως διαχειρίζεται τα -πληρωμένα με δημόσιο χρήμα ως προς τη διαχείρισή τους- social media της αποκλειστικά για να μεταδίδει τις τοποθετήσεις του Περιφερειάρχη στις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου.