Ένας ανασχηματισμός απόλυτα συμβατός με τα πολιτικά ήθη του καιρού μας

Ο σημερινός ανασχηματισμός επιβεβαιώνει κάτι που ήδη γνωρίζαμε, ότι δηλαδή από όλους όσους ψαρεύουν στα νερά της Κεντροαριστεράς, ο Αλέξης Τσίπρας έχει τις λιγότερες αυταπάτες.

Σε μια πρόσφατη ανάρτηση μας με τίτλο «Η σύγκλιση των προοδευτικών δυνάμεων δεν θα επιτευχθεί με γενίτσαρους και μαϊντανούς» σημειώναμε τα εξής:
Ο Αλέξης Τσίπρας δεν επιθυμεί τη σύγκλιση των προοδευτικών δυνάμεων αλλά την ενίσχυση του κόμματος του -και πολύ καλά κάνει. Από την Κεντροαριστερά, στρατολογεί μονάχα άοσμους και ακίνδυνους, στελέχη διψασμένα για εξουσία που θα κάνουν τα πάντα για να την ανακτήσουν και να μην την χάσουν ποτέ. Επαναλαμβάνω: καλά κάνει. Πράγματι, σε όλους αυτούς τους πρόθυμους γενίτσαρους και τους μαϊντανούς, μπορεί «να τους βγει». Δεν είναι και λίγο να μην είσαι τίποτα και να γίνεις υπουργός, έστω για λίγους μήνες, έστω ως αναπληρωματικός της λούμπεν Ακροδεξιάς. Εξάλλου, το Κίνημα Αλλαγής έχει κάνει τόσα λάθη, που δύσκολα μπορείς να αδικήσεις κάποιον που έχει απογοητευτεί.

Λίγο-πολύ κάτι τέτοιο συνέβη σήμερα. Ο Αλέξης Τσίπρας υπουργοποίησε δυο άστεγους πρώην υπουργούς του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι κυρίως μπορούν να του φέρουν την βουλευτική έδρα στους νομούς τους στις επόμενες εθνικές εκλογές. Από τα να υπουργοποιήσει περσόνες των social media που δεν έχουν εκλεγεί ποτέ και πουθενά, ο πρωθυπουργός πλήρωσε τις σωστές υπεραξίες.

Όσο για τον πρόδηλο τυχοδιωκτισμό των δυο νέων υφυπουργών, το μόνο που μπορεί κανείς να παρατηρήσει είναι ότι είναι απόλυτα συμβατός με τα πολιτικά ήθη της εποχής. Τέτοιου τύπου προσωπικότητες συναντά κανείς σήμερα σε όλα τα κόμματα και αυτό τελικά είναι και το μέτρο της κατάντιας της πολιτικής ζωής του τόπου.

Η ηθικολογική προσέγγιση αποφάσεων που λαμβάνονται με όρους ισχύος δεν προσφέρει και κάτι φοβερό στον δημόσιο διάλογο.

πηγή : parapolitiki.com