«O λυγμός της καταιγίδας» του Νίκου Ναούμη παρουσιάζεται στην Αθήνα

Η Αιτωλική Πολιτιστική Εταιρεία και η Βέγας Εκδοτική – Πολιτιστική παρουσιάζουν το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 18:30 στη Στοά του Βιβλίου (Πεσμαζόγλου 5 και Σταδίου, Αθήνα) το μυθιστόρημα του Νίκου Ναούμη, «Ο λυγμός της καταιγίδας».

Για τον συγγραφέα και το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
Αράχωβα Τόνια, επικεφαλής του ENAM, μέλος του IFLA, πρώην διευθύντρια της Εθνικής Βιβλιοθήκης
Καρανδρέας Τάσος, ιατρός χειρουργός – διευθυντής χειρουργικής κλινικής νοσοκομείου Metropolitan
Παπαναστασοπούλου Αλεξάνδρα, σύμβουλος επιχειρήσεων και επικοινωνίας
Τασόπουλος Ηλίας, Δρ. Διεθνών Σχέσεων Πανεπιστημίου Πελοποννήσου
Μπίτα Αρετή, δημοσιογράφος
Την εκδήλωση θα προλογίσει ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Παναγιώτης Κοντός και στον συντονισμό θα βρίσκεται ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:
Σε έναν ουρανοξύστη στην αποκλεισμένη λόγω κακοκαιρίας Νέα Υόρκη, μια νέα γυναίκα από την Ελλάδα, αναπολεί και καταγράφει την ιστορία της ζωής της, στην εποχή της κρίσης.

Γράφει για να θυμηθεί και να ξεχάσει. Να θέσει ερωτήσεις και να πάρει απαντήσεις. Θυμώνει, οργίζεται, χαίρεται, λυπάται, αναρρωτιέται, στεναχωριέται και ελπίζει.

Την ίδια στιγμή, ένα αόρατο δίχτυ κατασκοπείας εξυφαίνεται γύρω της. Η θέση της στον Ο.Η.Ε., χωρίς να το έχει η ίδια αντιληφθεί, είναι τόσο σημαντική για κάποιους και πολύτιμη, που δεν θα διστάσουν μπροστά σε τίποτα. Παράλληλα, ο μεγάλος της έρωτας, θα εμφανιστεί ξανά στη ζωή της. Θα μπορέσει άραγε να την γλιτώσει, τόσο εκείνη, όσο και την κόρη της;

Μέσα από τις γραμμές του βιβλίου «ο λυγμός της καταιγίδας», παρελαύνει με απίστευτο ρεαλισμό η σύγχρονη Ελλάδα. Μέσα από τις περιπέτειες των ηρώων του, θέματα όπως η αναπηρία, οι οικογενειακές σχέσεις, η ομοφυλοφιλία, η πολιτική, ο έρωτας και η αγάπη για την πατρίδα, αναζητούν απαντήσεις και προβληματίζουν.

Ένα ρεαλιστικό μυθιστόρημα με ανθρώπους της διπλανής πόρτας σε ρόλους πρωταγωνιστικούς. Ένα κείμενο από την πένα του Νίκου Ναούμη, ο οποίος δοκιμάζει για πρώτη φορά τις δυνατότητες του στον χόρο της λογοτεχνίας και μας καλεί να ταξιδέψουμε παρέα στον μαγικό κόσμο των λέξεων.

Η παρουσίαση του βιβλίου, με εκλεκτούς καλεσμένους, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 18:30, στη Στοά του Βιβλίου ( Πεσμαζόγλου 5 και Σταδίου ), στο κέντρο της Αθήνας.

Βιογραφικό συγγραφέα:
Ο Νίκος Ναούμης, γεννήθηκε το 1981 στην Αθήνα από αγρότες γονείς. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Δημόσια Διοίκηση στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ειδικεύτηκε στις Διεθνείς και ΕυρωπΑϊκές Σπουδές.Εργάζεται ως πολιτικός αναλυτής και είναι άγαμος.

Από την ηλικία των είκοσι ετών, ηλικία που απώλεσε την όρασή του, αγωνίζεται σκληρά από διάφορες θέσεις για τα δικαιώματα των αναπήρων για ίσες ευκαιρίες στην εργασία και τη ζωή. Το 2014, εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος στον τόπο καταγωγής του, το Ξηρόμερο Αιτ/νίας. Το 2015, με μια μικρή ομάδα ανθρώπων με έλλειψη όρασης, ίδρυσε μια ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ., που έχει ως στόχο την ένταξη αναπήρων στο πολιτιστικό προίόν.

Αρθρογραφεί τακτικά κυρίως μέσω του διαδικτύου και είναι καλός γνώστης του χειρισμού Η/Υ. Μιλά καλά αγγλικά και στον ελεύθερο χρόνο του διαβάζει και ασχολείται με την συγγραφή λογοτεχνικών κειμένων.