Ή απώλεια μνήμης ή έμμεση δήλωση μεταμέλειας

Την ίδια στιγμή και μετά την κατάργηση του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδος που είχε σαν έδρα του το Αγρίνιο και την ενσωμάτωση των Σχολών του στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, αλλά και την μεταφορά σχολών του ΤΕΙ από το Μεσολόγγι στην Αμαλιάδα και Πάτρα, η Αιτωλοακαρνανία έχει στερηθεί τελείως πανεπιστημιακών σχολών.

Τα παραπάνω όσο κι αν φαίνεται απίστευτο αναφέρει μεταξύ άλλων ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης σε ερώτησή του προς τον Υπουργό Παιδείας σχετικά με την επικείμενη αναδιάταξη του ακαδημαϊκού χάρτη. Προφανώς ο ίδιος έχει χάσει πως όσα περιγράφει συνέβησαν με τη δική του ψήφο ως κυβερνητικού βουλευτή στο “σχέδιο Αθηνά” το 2013.

Ρωτά μάλιστα ο κ. Καραγκούνης αν είναι στις προθέσεις του Υπουργού η επανίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδος, “ώστε να αποδώσετε και πάλι στην Αιτωλοακαρνανία αυτό που πραγματικά της αξίζει στην Ανωτάτη εκπαίδευση” ξεχνώντας βέβαια πως ο ίδιος με την ψήφο του το κατήργησε… Oι εκδοχές λοιπόν είναι δύο: ή μιλάμε για απώλεια μνήμης ή μιλάμε για μια έμμεση δήλωση μεταμέλειας.