Νέο διαγωνισμό ετοιμάζει το ΤΑΙΠΕΔ για τους εργοταξιακούς χώρους της Γέφυρας

Το αναθεωρημένο επιχειρησιακό πρόγραμμα του ΤΑΙΠΕΔ που εγκρίθηκε την προηγούμενη εβδομάδα από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής περιγράφει τις 24 άμεσες προτεραιότητες στον τομέα των αποκρατικοποιήσεων.

Από το Ελληνικό και το «Ελ. Βενιζέλος» έως τις μαρίνες και τα λιμάνια, το αναθεωρημένο επιχειρησιακό πρόγραμμα του ΤΑΙΠΕΔ που εγκρίθηκε την προηγούμενη εβδομάδα από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής περιγράφει τις 24 άμεσες προτεραιότητες στον τομέα των αποκρατικοποιήσεων.

Ανοιχτές εκκρεμότητες που έχει το ΤΑΙΠΕΔ είναι και η αξιοποίηση των πρώην εργοταξιακών χώρων της Γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου. Το επόμενο διάστημα αναμένεται νέος διαγωνισμός για την πώληση του πρώην εργοταξίου.Το «φιλέτο» περιλαμβάνεται στον κατάλογο των ακινήτων, για τα οποία το ΤΑΙΠΕΔ ετοιμάζει προκηρύξεις διαγωνισμών μέσα στο επόμενο εξάμηνο.

Πρόκειται για μια πολυσυζητημένη έκταση, που κάποτε αναμενόταν να έχει χρυσή τύχη, αλλά έπεσε στον βάλτο της ύφεσης και έμεινε στα αζήτητα. Η αξιοποίηση των πρώην εργοταξιακών χώρων της Γέφυρας στο Αντίρριο, είχε αποτελέσει και στο παρελθόν αντικείμενο μεγάλης συζήτησης και μάλιστα, για τον σκοπό αυτό, είχε συσταθεί ο φορέας «Γέφυρες Ανάπτυξης» που είχε καταθέσει συγκεκριμένο πλαίσιο προτάσεων.

Το επιχειρησιακό σχέδιο προβλέπει πώληση για το περίφημο ακίνητο ΑΒΚ 314, έκτασης 213.583,51 τ.μ., το οποίο αποτελείται από 4 μη όμορα τμήματα, χωρίς κτίσματα, στην περιοχή του Αντιρρίου.