Ν. Ανδρουλάκης από το Αγρίνιο: Για το ΚΙΝΑΛ η κυβέρνηση ή η αντιπολίτευση να κριθεί το βράδυ των εκλογών

Με απρόσμενα αρκετό κόσμο -τηρουμένων των αναλογιών- πραγματοποιήθηκε απόψε στο Παπαστράτειο Μέγαρο η εκδήλωση της Τοπικής Οργάνωσης του ΚΙΝΑΛ στο Δήμο Αγρινίου με κεντρικό ομιλητή τον ευρωβουλευτή Νίκο Ανδρουλάκη.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο βουλευτής του κόμματος στην Αιτωλοακαρανανία Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, οι αντιπεριφερειάρχες Χρ. Σταρακά και Γιάννης Λύτρας, πολλά αυτοδιοικητικά στελέχη της περιοχής και πολιτευτές του κόμματος. Την εκδήλωση άνοιξε η Γραμματέας της Τοπικής Οργάνωσης του ΚΙΝΑΛ στο Αγρίνιο Γωγώ Σαξάμη καλωσορίζοντας τον Νίκο Ανδρουλάκη στο Αγρίνιο και δηλώνοντας ικανοποιημένη από την παρουσία του κόσμου στην εκδήλωση.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης στην ομιλία του τόνισε η μάχη των επερχόμενων εκλογών είναι πολύ σημαντική για το ΚΙΝΑΛ. “Προτείναμε ένα σχέδιο για την κεντροαριστερά που στον πυρήνα του είχε το κάλεσμα προς τον Ελληνικό λαό. 212.000 άνθρωποι συμμετείχαν, είπαν την άποψή τους και προσπαθούμε να φτιάξουμε μια παράταξη που θα πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια. Από την άλλη έχουμε το σχέδιο του κ. Τσίπρα που προσπαθεί να συγκροτήσει ένα δήθεν προοδευτικό μέτωπο με τους βουλευτές των ΑΝΕΛ, χωρίς τον Καμμένο και με στελέχη δικά μας, τα οποία μέχρι πρόσφατα τον καθύβριζαν και τώρα τους κάνεις υπουργούς. Αυτό το σενάριο είναι ένα σενάριο παρασκηνιακών δοσοληψιών. Δεν αφορά τον αξιακό κώδικα της δημοκρατικής παράταξης” είχε χαρακτηριστικά ο Νίκος Ανδρουλάκης και υπογράμμισε ότι το ΚΙΝΑΛ θα μείνει προσηλωμένο στο στόχο του να υπάρχει το βράδυ των εκλογών απέναντι στη δεξιά και τον ΣΥΡΙΖΑ μια ενισχυμένη δημοκρατική παράταξη.

Κάναμε και λάθη για να φτάσουμε στο σημερινό σημείο, απάντησε σχετικά με το αν το ΚΙΝΑΛ μπόρεσε να αποκρούσει τη επιχείρηση διεμβολισμού του από το ΣΥΡΙΖΑ με τις μεταγραφές τύπου Τόλκα και Μωραΐτη. “Πρέπει όμως να κοιτάξουμε μπροστά. Έχουμε ένα συνέδριο μπροστά, πρέπει να είναι δημοκρατικό, ενωτικό. Αλλά πρέπει να διορθώσουμε τα λάθη που έγιναν και να έχουμε ένα κόμμα που λειτουργεί δημοκρατικά, θα σέβεται τη μειοψηφία, αλλά και η μειοψηφία θα ακολουθεί τις αποφάσεις της πλειοψηφίας. Όχι να συμβούν αυτά που έγιναν με τη Συμφωνία των Πρεσπών, γιατί θολώντας τις αποφάσεις σου επιτρέπεις στους αντιπάλους σου να παίζουν με τις αδυναμίες σου”.

Για την επόμενη μέρα στο χώρο ο Νίκος Ανδρουλάκη υπογράμμισε τη σημασία του εκλογικού αποτελέσματος. “Αν το βράδυ των εκλογών είμαστε ισχυροί θα μπορούμε να επιβάλλουμε τις προτεραιότητές μας. Αν δεν είμαστε ισχυροί οφείλουμε να μείνουμε στην αντιπολίτευση. Διαφωνώ κάθετα με λογικές που λένε ό,τι και πάρουμε κυβέρνηση, ό,τι και να πάρουμε αντιπολίτευση. Άρα, ποιο είναι το κίνητρο του λαού να σε ψηφίσει;” είπε χαρακτηριστικά.