Η Όπερα «Το Κορίτσι του Συντάγματος» στο ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου live από τη Νέα Υόρκη

«ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ» ΤΟΥ DONIZETTI
ΣΑΒΒΑΤΟ 2/3/2019 ΣΤΙΣ 19:55
ΣΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

Το Δη.Πε.Θε Αγρινίου σε συνεργασία με τον Όμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ στο πλαίσιο του βραβευμένου προγράμματος “The Met: Live in HD”, μετά από τη μαγεία της «Κάρμεν», η οποία ήτανε ότι πιο συναρπαστικό έχουμε ζήσει φέτος στις μεταδόσεις του βραβευμένου προγράμματος, συνεχίζει τις μεταδόσεις του 2019 με την παρουσίαση της Όπερας «Το Κορίτσι του Συντάγματος» το Σάββατο 2 Μαρτίου στις 19:55 ,στην Αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου.

Στο «Κορίτσι του Συντάγματος», οι αστέρες του μπελκάντο, Pretty Yende και Javier Camarena ενώνονται σε μια πραγματική γιορτή φωνητικών πυροτεχνημάτων στη σκηνή της Met. Η έκπληξη που μας επιφυλάσσει σε αυτή την παράσταση η Met είναι η εμφάνιση της θρυλικής Kathleen Turner στην παγκόσμια πρεμιέρα της σε παραστάσεις όπερας, στον ομιλούντα ρόλο της Δούκισσας του Κράκενθορπ. Ο Maurizio Muraro είναι ο λοχίας Σουλπίκιος και η Stephanie Blythe η αλλοδαπή Μαρκησία του Μπέρκενφιλντ. Ο EnriqueMazzola διευθύνει.

«Το Κορίτσι του Συντάγματος» της Met διαδραματίζεται σε σύγχρονη εποχή, στην περίοδο του πρώτου παγκοσμίου πολέμου. Αφηγείται την ιστορία ενός ορφανού κοριτσιού που μεγαλώνει στο στρατόπεδο ενός στρατιωτικού συντάγματος. Η πλοκή και οι κωμικές ιστορίες εμφανίζονται όταν αρχίζουν τα πρώτα ερωτικά σκιρτήματα της νεαρής και παράλληλα αποκαλύπτεται η πραγματική της ταυτότητα. Μια σειρά από γλυκιές μελωδίες του μπελκάντο συμπεριλαμβάνονται στο έργο αυτό, όπως και πολύχρωμα ντουέτα και υπέροχα τρίο των πρωταγωνιστών. Αποκορύφωμα των ερμηνειών που θα απολαύσουμε αποτελεί η άρια της πρώτης πράξης “Ah!, mesamis!”, την οποία λίγοι τενόροι έχουν την τεχνική δυνατότητα να ερμηνεύσουν.

Το Κορίτσι του Συντάγματος είναι συμπαραγωγή της Metropolitan Opera, της Royal Opera House του Λονδίνου και της Wiener Staatsoper της Βιέννης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αίθουσα του ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου βρίσκεται ανάμεσα στους χώρους Πολιτισμού που φιλοξενούν τις παραστάσεις της Μet.
Διάρκεια: (2 ώρες & 35 λεπτά )
Τιμές εισιτηρίων :
Γενική Είσοδος: 15 €
Φοιτητικό/Άνεργοι/Παιδιά κάτω των 15 ετών: 10 €
Κρατήσεις εισιτηρίων:
Τις εργάσιμες ημέρες στο τηλέφωνο: 26410- 21158 από τις 9.00 π.μ – 13.00 μ.μ.
Η πώληση εισιτηρίων θα γίνεται στο Ταμείο του θεάτρου την ημέρα της μετάδοσης το
(Σάββατο 2-03-2019 από τις 19.00 – 20.00)

Οι 10 παραστάσεις της σεζόν 2018-19, θα μεταδοθούν σε περισσότερες από 70 χώρες σε έξι ηπείρους.
Βασικός υποστηρικτής του προγράμματος της Μet, από την πρώτη σεζόν του στην Ελλάδα, είναι η εταιρεία MYTILINAIOS. Το πρόγραμμα “The Met: Live in HD” υποστηρίζει και η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.