Κριτική στη Σταρακά έχοντας δίπλα ανθρώπους που θεωρούν εξαιρετικό το έργο της

Για πρώτη φορά χθες στην εκδήλωση για την κοπής της πίτας της η «Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία» εξαπέλυσε τα πυρά της στην αντιπεριφερειάρχη Χριστίνα Σταρακά. Και μάλιστα δεν επρόκειτο για τροχιοδεικτικά, αλλά για όλμους μεγάλου διαμετήματος του πυροβολικού.

Αναμενόμενο όμως ήταν πως από τη στιγμή που οι υποψηφιότητες Τραπεζιώτη και Σταρακά έχουν κοινή δεξαμενή ψηφοφόρων κάποια στιγμή να υπάρξει και ένταση μεταξύ τους. Πάντως η «Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία» λίγο αργά πάντως ανακάλυψε τις εύθυνες και τις αρμοδιότητες της Περιφέρειας σε μια σειρά κρίσιμων ζητημάτων της περιοχής. Για παράδειγμα στο δημοτικό συμβούλιο αμέσως μετά τις πλημμύρες του Δεκεμβρίου του 2017 ο Δ. Τραπεζιώτης μιλούσε για αποκλειστική υπαιτιότητα της δημοτικής αρχής και ευθύνη στα όρια του ποινικού αδικήματος. Επίσης όταν το Φεβρουάριο του 2018 η Χριστίνα Σταρακά συμμετείχε σε άλλη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για το θέμα των πλημμυρών ο Δ. Τραπεζιώτης πάλι ξιφουλκούσε με τον Γ. Παπαναστασίου για την αρμοδιότητα των ρεμάτων και η αντιπεριφερειάρχης ήταν σε δεύτερη ή και σε τρίτη μοίρα στο στόχαστρο της ελάσσονος αντιπολίτευσης.

Τώρα που η Χριστίνα Σταρακά είναι υποψήφια δήμαρχος, άλλαξε στάση απέναντί της η παράταξη Τραπεζιώτη. Και ένα ακόμη παράδοξο είναι πως ο Δ. Τραπεζιώτης χθες της ασκούσε κριτική έχοντας στο πλευρό του ανθρώπους, όπως ο Γ. Βαρεμένος, η Μ. Τριανταφύλλου και ο Π. Κουρουμπλής που αποτιμούν θετικά το έργο της Περιφερειακής Αρχής -προφανώς και της Χριστίνας Σταρακά- στηρίζοντας την επανεκλογή του Απόστουλου Κατσιφάρα.