Σε Κατσιφάρα και δημοτικό συμβούλιο οι διαμαρτυρόμενοι φοιτητές

Οι φοιτητές των πανεπιστημιακών τμημάτων του Αγρινίου και κυρίως του τμήματος Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων έκαναν έντονη την παρουσία τους τόσο στην εκδήλωση παρουσίασης του ψηφοδελτίου του Απ. Κατσιφάρα, όσο και στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου, διαμαρτυρόμενοι για τις επικείμενες αλλαγές στον ακαδημαϊκό χάρτη στη Δυτική Ελλάδα.

Έξω από το Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου οι φοιτητές είχαν συνομιλία με τον Περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρα ζητώντας του η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να πάρει θέση στο ζήτημα και να υποστηρίξει τα αιτήματά τους για κατοχύρωση των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων, τη μετονομασία του ΔΠΦΠ σε Μηχανικών Περιβάλλοντος κτλ.

Ο Απ. Κατσιφάρας είπε στους φοιτητές ότι η Περιφέρεια είναι στο πλευρό τους και θα πάρει θέση με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής και του Περιφερειακού Συμβουλίου. Τόνισε δε είναι απαράδεκτο να υπάρχουν τμήματα χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι κάποιοι φοιτητές θυμήθηκαν τη στήριξη του Απ. Κατσιφάρα από το ΣΥΡΙΖΑ… με τον Περιφερειάρχη να επιμένει πως αυτό δεν έχει να κάνει με το θέμα και πως ο ίδιος είναι στο πλευρό τους.  Από τους φοιτητές τέθηκε επίσης το ζήτημα των οχλήσεων από την Αστυνομία και τον Εισαγγελέα σχετικά με την κατάληψη που πραγματοποιούν τις τελευταίες μέρες στο δημαρχείο Αγρινίου. Ο Απ. Κατσιφάρας συμφώνησε μαζί τους στο ότι δεν πρέπει να ποινικοποιούνται οι αγώνες.

Στη συνέχεια οι φοιτητές βρέθηκαν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ζητώντας από το Σώμα να συμπαρασταθεί στο αγώνα τους για  στην απόφασή τους. Εν τέλει το δημοτικό συμβούλιο έλαβε απόφαση που υποστήριξης των αιτημάτων τους, δηλαδή την αντίθεση στο ενδεχόμενο κλείσιμο του Τμήματος ΔΠΦΠ, τη μετονομασία του σε Μηχανικών Περιβάλλοντος και την απόδοση αντίστοιχων επαγγελματικών δικαιωμάτων.