Κοινωνικό τιμολόγιο από τη ΔΕΥΑ Αγρινίου στα μέλη των Πολυτεκνικών Συλλόγων

Την επέκταση του κοινωνικού τιμολογίου της ΔΕΥΑΑ για τους πολύτεκνους του Δήμου Αγρινίου αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου.

Ο λόγος για τη μείωση 50% στο τιμολόγιο ύδρευσης της ΔΕΥΑΑ για όλα ανεξαιρέτως τα μέλη των πολυτεκνικών Συλλόγων Αγρινίου και Περιχώρων και Ματαράγκας, με την μοναδική απαραίτητη προϋπόθεση για να τύχουν της μείωσης να είναι ότι πρέπει να προσκομίζουν στη ΔΕΥΑΑ βεβαίωση μέλους από το Σύλλογο Πολυτέκνων Αγρινίου και Περιχώρων και Ματαράγκας κάθε έτος. Το μέτρο να αφορά και τις πολύτεκνες οικογένειες που έχουν ενηλικιωθεί τα παιδιά τους.

Βάσει των στοιχείων της ΔΕΥΑΑ 212 έχουν σήμερα μείωση 50% στο τιμολόγιο ύδρευσης της ΔΕΥΑΑ ως πολύτεκνοι, με τη μέση κατανάλωση τους να μην ξεπερνά τα 200 κυβικά ανά υδρόμετρο κάθε χρόνο. Το συνολικό ποσό μειώσεων με την ως άνω διεύρυνση του κοινωνικού τιμολογίου για τους πολύτεκνους εκτιμάται ότι δεν θα ξεπεράσει τα 25.000,00 € και δεν θα επηρεάσει το σύνολο των εσόδων της επιχείρησης. Τα έσοδα αυτά θα υπερκαλυφθούν από πρόσθετα έσοδα που προκύπτουν από νέες κατηγορίες καταναλωτών και καταναλώσεων, τα οποία έσοδα δεν είχαν προϋπολογιστεί την περίοδο σύνταξης της τιμολογιακής πολιτικής του 2019. Πρόσθετα έσοδα θα προκύψουν από την εφαρμογή της αποφάσης της ΔΕΥΑΑμ που αφορά την χρέωση της τοπικής κοινότητας Κουβαρά του Δήμου Ξηρομέρου, καθώς με την νέα τιμολόγηση που θα γίνει για το συγκεκριμένο υδρόμετρο θα υπάρξουν επιπλέον έσοδα που δεν είχαν προϋπολογιστεί και εκτιμώνται κατ’ ελάχιστον στα 28.500,00 €.