Στη Βουλή δικογραφία του Αρείου Πάγου για τον Μάριο Σαλμά

Στη Βουλή διαβιβάστηκε από την Εισαγγελία Διαφθοράς μέσω της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου δικογραφία για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Μάριο Σαλμά.Η υπόθεση αφορά σε υπερτιμολογημένες αρθροσκοπήσεις, και το ερευνώμενο αδίκημα ήταν η ηθική αυτουργία σε απιστία κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου.

Η δικογραφία αφορά ενδεχόμενη ζημιά του ΕΟΠΥΥ κατά χιλιάδες ευρώ από την υπόθεση των υπερκοστολογημένων παραπεμπτικών για αρθροσκοπήσεις. Η Εισαγγελία Διαφθοράς επισημαίνει ότι, εφόσον προέκυψαν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες για τον πρώην υπουργό, δεν μπορεί να συνεχίσει την έρευνα χωρίς την άδεια της Βουλής και ζητά την άρση ασυλίας του βουλευτή. Παράλληλα, συνεχίζει την έρευνα για τα μη πολιτικά πρόσωπα, τα οποία εμπλέκονται στην υπόθεση, όπως οι αρμόδιοι του ΕΟΠΥΥ και ιδιώτες.

Όπως έγινε γνωστό η έρευνα επικεντρώθηκε σε συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ με δυο διαγνωστικά κέντρα. Ειδικότερα, το διάστημα από 15.6.15 ως 31.8.16 και στους δυο παρόχους καταβλήθηκαν 554.458 ευρώ.Συνολικά ελέγχθηκαν 553 παραπεμπτικά τα οποία υποβλήθηκαν στον ΕΟΠΥΥ. Εξ΄ αυτών, τα 543 συνταγογραφήθηκαν από το Μάριο Σαλμά και φέρονται να διαπιστώθηκαν πιθανές παρατυπίες στο σύνολο τους.

Όπως, ενδεικτικά αναφέρεται υπήρξαν 363 χωρίς υπογραφή ασφαλισμένου και 109 χωρίς σφραγίδα του παρόχου υγείας. Από την εισαγγελική έρευνα διαπιστώθηκε ότι τα περισσότερα παραστατικά, τα οποία αποζημιώθηκαν από τον ΕΟΠΥΥ, δεν ήταν νομότυπα.

με πληροφορίες από το tovima.gr και το protothema.gr