Αναδιάρθρωση Super League: Περιμένουν την τροπολογία και βλέπουν…

Κάποιες ομάδες ευελπιστούν να μην καταθέσει ο Βασιλειάδης τροπολογία για την αναδιάρθρωση και να… μείνουν 16!

Το θέμα της μείωσης των ομάδων από 16 σε 14 δεν ήταν στην ημερήσια διάταξη του Δ.Σ. της Super League που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (1/3), συνεπώς δεν μπορούσε να γίνει κουβέντα για ένα ζήτημα για το οποίο κάποιες ομάδες, καιροσκοπικά λειτουργώντας (μερικές από αυτές), δεν θα ήθελαν να υφίσταται… Και όσο ο Γιώργος Βασιλειάδης δεν καταθέτει την περίφημη τροπολογία για την νέα δομή των πρωταθλημάτων, αυτές οι φωνές θα ενθαρρύνονται!

Παρόλα αυτά, στη διάρκεια του Δ.Σ. ο Λεβαδειακός επιχείρησε να βάλει το θέμα της αναδιάρθρωσης στο «τραπέζι» και η Λάρισα υπερθεμάτισε. Συζητήθηκε εν τέλει επιδερμικά και κατέληξαν στο να περιμένουν τον υφυπουργό Αθλητισμού αν θα καταθέσει την τροπολογία και τότε θα το ξαναδούν το θέμα.

Αν ο Βασιλειάδης δεν καταθέσει την τροπολογία, τότε θεωρούν ότι μπορεί να βρεθεί μια νομική φόρμουλα ώστε… να μην γίνει τελικά η αναδιάρθρωση. Μια αναδιάρθρωση, που εκτός από τις ΠΑΕ που δεν έχουν τηλεοπτικό συμβόλαιο για του χρόνου και κινδυνεύουν να υποβιβαστούν, δεν την θέλουν και ομάδες της Γ’ Εθνικής που προβλέπουν σε άνοδο, κάποιες ΕΠΣ και όπως πάντα… βουλευτές της περιφέρειες που για ψηφοθηρικούς λόγους θέλουν να «σώσουν» τις ομάδες των περιοχών τους.

Στο Δ.Σ. της λίγκας, πάντως, έγινε ξανά σαφές πως ο ΠΑΟΚ είναι ξεκάθαρα υπέρ του να παραμείνουν 16 οι ομάδες, ενώ ο Ολυμπιακός (μέσω του Βαγγέλη Μπαταγιάννη) είπε ότι δεν έχει και εκείνος αντίρρηση να μείνουν οι ομάδες 16.Και όλα αυτά, ενώ υπάρχει προ πολλού απόφαση και της ΕΠΟ και της Super League για μείωση των ομάδων σε 14, γεγονός το οποίο αποτελούσε και την βασική προϋπόθεση για να αγοράσει η ΕΡΤ τα τηλεοπτικά δικαιώματα των 7 «άστεγων» ΠΑΕ το περασμένο καλοκαίρι.

Σύμφωνα, εξάλλου, με πληροφορίες του sport-fm.gr, έχουν γίνει ήδη δύο συναντήσεις της επιτροπής που έχει συσταθεί για να διαμορφωθεί το μοντέλο διεξαγωγής του επόμενου πρωταθλήματος που βάσει των αποφάσεων πρέπει να διεξαχθεί με 14 ομάδες. Φέρονται, μάλιστα, να υπάρχουν 5 μοντέλα, συμπεριλαμβανομένης της πρότασης του Μηνά Λυσάνδρου, αλλά και εκείνων που είχε εκπονήσει η εταιρία Deloitte. Στις συναντήσεις αυτές, ωστόσο, δεν έχει διαπιστωθεί κάποια ουσιαστική πρόοδος.

πηγή : sport-fm.gr