Όταν η Κατσαρή ήθελε νέα Περιφέρεια με έδρα την Αιτωλοακαρνανία

Ήταν αρχές του 2010 λίγο πριν την ψήφιση του “Καλλικράτη” και τη θεσμοθέτηση των αιρετών Περιφερειών, όταν το παλαιό πολιτικό σύστημα του Αγρινίου έδινε τη μάχη, προκειμένου ο Θ. Σώκος να πάρει το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Στο πλαίσιο αυτό είχε γίνει μια προσπάθεια να χρησιμοποιηθεί ως μέσο πίεσης το αίτημα της Αιτωλοακαρνανίας για την απόσχισή της από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Βλέπετε η φιλημένη από το Θεό, θυσιάστηκε πολλές φορές για τις καρέκλες και τα χρίσματα…

Η τότε αντιδήμαρχος Αγρινίου Ντίνα Κατσαρή είχε συνταχθεί με το αίτημα αυτό και μάλιστα είχε δημιουργήσει group στο facebook για την προώθηση του αιτήματος να δημιουργηθεί μια νέα Περιφέρεια με έδρα την Αιτωλοακαρνανία. “Ο νομός μας αξίζει να είναι έδρα μια νέας περιφέρειας με άλλη γεωγραφική κατανομή που θα τον καθιστά κέντρο στη Δυτική Ελλάδα και όχι ουρά της Αχαΐας. Ας διεκδικήσουμε όλοι αυτό που μας αξίζει!” έλεγε τότε η Ντίνα Κατσαρή.

Σήμερα βέβαια η τέως αντιδήμαρχος Αγρινίου είναι υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας στο συνδυασμό του Απόστολου Κατσιφάρα. Όμως τη γνώμη της για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τη θέση της Αιτωλοακαρνανίας σε αυτή δεν την άλλαξε τώρα. Η κωλοτούμπα είχε γίνει αμέσως μετά τη ψήφιση του “Καλλικράτη”. Τότε η Ντίνα Κατσαρή είχε υποβάλλει το βιογραφικό της στο ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να είναι υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας στο ψηφοδέλτιου του Απ. Κατσιφάρα το 2010. Όμως τότε η Ντίνα Κατσαρή κόπηκε, γιατί η μη αιρετή θέση του χωρικού αντιπεριφερειάρχη δόθηκε τελικά στον Βασίλη Αντωνόπουλο, προκειμένου να διαλυθεί ο συνδυασμός Τραπεζιώτη – Αντωνόπουλου και να εκλεγεί ξανά ο Π. Μοσχολιός στη δημαρχία. Καλώς ή κακώς το κόμμα δεν υπολόγιζε τότε και πολύ την Ντίνα Κατσαρή. Εξάλλου ο Π. Μοσχολιός τότε είχε φύλακα – άγγελο το Θάνο Μωραΐτη… Ίσως αυτό το κόψιμο ήταν κι ένα από τα “γραμμάτια” που εξοφλήθηκαν το 2014. Τώρα η Ντίνα Κατσαρή επανέρχεται έχοντας ως φαίνεται ως βασικό της στόχο της Αντιπεριφέρεια. Αν ο λαός θελήσει ενδεχομένως και να τα καταφέρει. Ίσως αυτός να είναι ο καλύτερος τρόπος για να κλείσει ένα κύκλος… Για φανταστείτε την Αιτωλοακαρνανία -ως συνήθως- ουρά της Αχαΐας αλλά με αντιπεριφερειάρχη την Ντ. Κατσαρή.