Ίσως ο χειρότερος ever Παναιτωλικός στην Τρίπολη

Aν και αγωνίστηκε σχεδόν σε όλο τον αγώνα με παίχτη παραπάνω, μετά την αποβολή του Τριανταφυλλόπουλου στο 3′, ο Παναιτωλικός πραγματοποίησε μια από τις πλέον ντροπιαστικές εμφανίσεις της σύγχρονης ιστορίας του, γνωρίζοντας την ήττα με 3-0 στην Τρίπολη από τον Αστέρα. Η ομάδα της Αρκαδίας έπαιξε έξυπνα ψάχνοντας συνεχώς αντεπιθέσεις και “σκόρπισε” τον Παναιτωλικό στο ανοιχτό γήπεδο. Είναι ενδεικτικό της κακής εμφάνισης του Παναιτωλικού πως στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα του Τρ. Δέλλα είχε μόλις και μετά βίας δύο τελικές.

Στο α’ μέρος ο Αστέρας Τρίπολης τιμώρησε τα λάθη του Παναιτωλικού και αν και βρέθηκε από το 3ο λεπτό με 10 παίκτες, πήγε στα αποδυτήρια με 2-0. Οι Αρκάδες πλήρωσαν τα κενά στη μεσαία γραμμή της ομάδας του Αγρινίου και δημιούργησαν στα πρώτα 45 λεπτά οχτώ τελικές προσπάθειες αν και με παίκτη λιγότερο, οι δύο από τις οποίες κατέληξαν στα δίχτυα.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν την κυκλοφορία της μπάλας σε ποσοστό 70% αλλά από ουσία σχεδόν τίποτα. Λουσέρο και Πάουλο δεν μάρκαραν στο χώρο του κέντρου, και οι γηπεδούχοι όποτε ήθελαν έβγαιναν στην επίθεση με απειλητικές διαθέσεις. Οι φιλοξενούμενοι δεν εκμεταλλεύτηκαν ούτε την αριθμητική υπεροχή και στα πρώτα 45 λεπτά είχαν μόνο μία τελική προσπάθεια ενώ στο 38’ ακυρώθηκε σωστά γκολ του Μπαϊροβιτς ως οφσάιντ. Για τον δε, Δέλλα, δεν του έφταναν οι απουσίες που είχε, είδε και τον Μοράρ να αποχωρεί τραυματίας.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι διαχειρίστηκαν σωστά το προβάδισμά τους και με τον Φερνάντεζ στο 62′ έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στη νίκη τους. Ο Παναιτωλικός απλά προσπάθησε να πετύχει το γκολ της τιμής, αλλά η μόνη ουσιαστική φάση του ήταν εκείνη με τον Μπαϊροβιτς στο 61΄, όπου ο Βαλιέντε έβαλε την κόντρα. Μάλιστα στα τελευταία λεπτά ο Αστέρας είχε τη δυνατότητα να προχωρήσει σε ορισμένες δοκιμές.

ΑΣΤΕΡΑΣ: Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Βαλιέντε, Ιγκλέσιας, Καλτσάς, Φερνάντεθ, Αραβίδης (8′ Μπελόκ), Μανιάς.
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Γιαννακόπουλος, Tσιγγάρας (63′ Μαρινάκης), Μιχάι, Αργκους, Αμαράλ, Μάρκος Πάουλο (68′ Παρράς), Λουσέρο, Γκούγκα, Μάζουρεκ, Ουίλιαν, Μοράρ.