Ο Παναιτωλικός δεν δείχνει αντίδραση

Τα «καναρίνια» όχι μόνο δεν κέρδισαν φέτος κάποιο ματς μόλις έμειναν πίσω στο σκορ, αλλά έχασαν τα εννέα από τα 10 που συνέβη αυτό.

«Κατέρρευσε» ο Παναιτωλικός στην Τρίπολη και για ακόμη μία φορά φέτος οι «κυανοκίτρινοι»… πλήρωσαν την έλλειψη αντίδρασης, μία «πάθηση» που τους ταλαιπωρεί από την αρχή της σεζόν. Κάτι που βαραίνει όλους στο ποδοσφαιρικό τμήμα (προπονητές και παίκτες), καθώς φαντάζει… αδιανόητο να χάνεις ένα ματς, όποτε και αν βρεθείς πίσω στο σκορ! Σίγουρα το νεαρό της ηλικίας αποτελεί έναν ελαφρυντικό παράγοντα, αλλά το παραπάνω τείνει να γίνει ο… κανόνας και στο Αγρίνιο πρέπει να το διορθώσουν άμεσα.

Στην Τρίπολη λοιπόν τα «καναρίνια» δέχθηκαν πρώτοι γκολ για 10ο παιχνίδι στη χρονιά και ο απολογισμός τους σε αυτές τις αναμετρήσεις είναι εννέα ήττες και μία ισοπαλία! Οχι μόνο ουδέποτε «γύρισαν» κάποιον αγώνα, αλλά ο κανόνας είναι πως χάνουν και συνήθως δέχονται «κολλητά» και δεύτερο τέρμα, απόρροια της έλλειψης καθαρού μυαλού.

Στη μοναδική περίπτωση που δεν ηττήθηκαν ήταν στο Περιστέρι, όταν ναι μεν ο Ενσικουλού έδωσε το προβάδισμα στον Ατρόμητο, αλλά ο Παναιτωλικός πήρε «κεφάλι» με τα δύο τέρματα του Μανά, πριν φτάσουμε στο 83’ όπου ο Μούγιακιτς διαμόρφωσε το μετέπειτα τελικό 2-2.

Από εκεί και πέρα το… χάος. Κάπως «πάλεψε» τον αγώνα του με τον Ατρόμητο στην πρεμιέρα (ισοφάρισαν στο 42’, έχασαν με γκολ στο 76’), σε Τούμπα και «Γ. Καραϊσκάκης» στάθηκε καλά και με κόντρα διαιτησία (βρέθηκε πίσω στο σκορ 2-0, μείωσε σε 2-1), όμως ο «κανόνας» είναι ότι δείχνει να πετά… λευκή πετσέτα.
Σε Νέα Σμύρνη, Ηράκλειο και χθες στην Τρίπολη το 1-0 κατά τους έγινε άνετο 3-0 υπέρ των αντίστοιχων γηπεδούχων, ενώ σε Λάρισα, Λιβαδειά και κόντρα στον Παναθηναϊκό, οι «κυανοκίτρινοι» έβγαλαν μόνο μία «καθαρή» φάση μόλις έμειναν πίσω στο σκορ, εκείνη του Μάζουρεκ στις καθυστερήσεις της Βοιωτίας.

Κάτι που φωτογραφίζει πως δεν έδειξαν αντίδραση. Μάλιστα και στα τρία αυτά ματς είχαν χρόνο από τη στιγμή που οι αντίπαλοί τους βρήκαν δίχτυα (Μιλοσάβλιεβιτς 3’, Μπουζούκης 32’, Τσαμπούρης 54’), αλλά δεν το εκμεταλλεύτηκαν.

Αυτόματα τίθεται ζήτημα διαχείρισης αλλά και ψυχολογίας, αλλά ο «κανόνας» πλέον αναφέρει πως όταν ο Παναιτωλικός δέχεται πρώτος γκολ, σε οποιοδήποτε σημείο του ματς, αυτόματα χάνει και το παιχνίδι.

πηγή : gazzetta.gr