Κάνει το “μπαμ” στο δήμο Αγρινίου η Χριστίνα Σταρακά

Με μια πολυπληθή συγκέντρωση η Χριστίνα Σταρακά στην παρουσίαση των θέσεων του συνδυασμού της “Αγρίνιο Μπορείς” έδειξε ότι κόντρα στο κλίμα που καλλιεργείται έχει τις δυνατότητες να κάνει την ανατροπή στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές στο δήμο Αγρινίου. Το αν αυτό θα συμβεί φυσικά εξαρτάται της ανταπόκρισης που θα τύχει το μήνυμα της Χριστίνας Σταρακά από τους πολίτες.

Ξεκινώντας την ομιλία της η Χριστίνα Σταρακά τόνισε πως «το Αγρίνιο είναι πανέτοιμο να αλλάξει οριστικά σελίδα. Είναι έτοιμο να κλείσει το κεφάλαιο της στασιμότητας και της απραξίας και να ανοίξει ένα νέο, της δουλειάς και της συνεργασίας».

Κριτική στην δημοτική αρχή

Στη συνέχεια η Χριστίνα Σταρακά άσκησε σκληρή κριτική στην απερχόμενη δημοτική αρχή λέγοντας ότι, «χωρίς σχέδιο και όρεξη για δουλειά, διέψευσε πολύ γρήγορα τις προσδοκίες των Αγρινιωτών, καταγράφοντας αρνητικά ρεκόρ για την ιστορία του δήμου Αγρινίου, χάνοντας ευκαιρίες και προγράμματα που θα εξασφάλιζαν πόρους και υποδομές». Μεταξύ άλλων ανέφερε επίσης πως “η απορρόφηση κονδυλίων από έργα ΕΣΠΑ είναι σχεδόν μηδενική” και πως “δεν έχει να παρουσιάσει κανένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο”, ενώ “είναι η μόνη δημοτική αρχή που δεν κατάφερε να σχεδιάσει και να κατασκευάσει μια νέα σχολική μονάδα”.

Παράλληλα, η Χριστίνα Σταρακά έθεσε τους βασικούς άξονες των προτάσεών της για μια σειρά από κομβικά ζητήματα του δήμου Αγρινίου, όπως το Πάρκο, το Επιχειρηματικό Πάρκο, η Τριχωνίδα ως σημείο αναφοράς του Αγρινίου, την ταυτότητα που χρειάζεται η πόλη με την σύνδεσή της με την Ιστορία και τα εμβληματικά της κτίρια, την προσέλκυση ευρωπαϊκών πόρων.

Η Χριστίνα Σταρακά περιέγραψε το όραμά της για το Αγρίνιο λέγοντας χαρακτηριστικά: “θέλουμε να ζούμε σε μια πόλη σύγχρονη, φιλική και ανθρώπινη, με ένα νέο σχέδιο για την αισθητική και περιβαλλοντική αναβάθμιση και την ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ. Με τα εμβληματικά κτήρια της πόλης στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και του σχεδιασμού του νέου Αγρινίου που οραματιζόμαστε. Αποτελεί προτεραιότητα ο σχεδιασμός ενός σύγχρονου συνεδριακού κέντρου στο Αγρίνιο ενσωματωμένο σε ένα ειδικό πρόγραμμα για τον τουρισμό με ισχυρό τοπόσημο το Πάρκο”. Και πρόσθεσε: “η δική μας δημοτική Αρχή θα υλοποιήσει επιτέλους το Επιχειρηματικό Πάρκο το οποίο θα αποτελέσει κινητήριο μοχλό για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας”.

Τέλος τόνισε την ανάγκη να υπάρξει μια νέα κουλτούρα συνεργασιών και ένα νέο πνεύμα στη λειτουργία του δήμου, ενώ ολοκληρώνοντας την ομιλία της μέσα ανέφερε: «Θα δουλέψουμε σκληρά μεθοδικά, συλλογικά για να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τις δυνατότητες όλων μας, ώστε να δώσουμε στον τόπο και τους ανθρώπους του την τύχη που αξίζουν. Το Αγρίνιο μας μεγάλωσε. Τώρα, είναι ή ώρα να το μεγαλώσουμε εμείς.Αγρίνιο Μπορείς!»