Δήμος Θέρμου: Kωνσταντάρας – Κασόλας μετά το δικαστήριο

“Το Δικαστήριο αποφάσισε πως στην περίπτωσή μου δεν τηρήθηκε η προβλεπόμενη από τον νόμο προδικασία και έκρινε απαράδεκτη την παραπομπή της υπόθεσης στο ακροατήριο”, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της αντιπόλιτευσης στο Δήμο Θέρμου Θ. Κασόλας που μηνύθηκε από τον δήμαρχο Σπ. Κωνσταντάρα για συκοφαντική δυσφήμιση. “Το αληθές είναι, ότι η εκ παραδρομής, μη επίδοση από την αρμόδια αρχή του κλητήριου θεσπίσματος στον κ. Κασόλα για την συκοφαντική δυσφήμηση που τέλεσε εις βάρος του Δημάρχου Θέρμου, οδήγησε στην απόσυρση της δικογραφίας από τη συγκεκριμένη δικάσιμο για να του επιδοθεί εντός των προθεσμιών που ορίζει ο νόμος για να εξεταστεί παραδεκτώς η ουσία της υποθέσεως” διευκρινίζει από την πλευρά του ο Σπ. Κωνσταντάρας .

Αναλυτικά:

Η ανακοίνωση Κασόλα
ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΑΥΤΟΦΩΡΑ
Στις 07/03/2019 ήμουν κατηγορούμενος για συκοφαντική δυσφήμηση στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αγρινίου, μετά από έγκληση του κ. Κωνσταντάρα για δελτίο τύπου που η Παράταξή μας εξέδωσε στα πλαίσια της επιβεβλημένης ενημέρωσης των συμπολιτών μας για τοπικά ζητήματα μείζονος σπουδαιότητος, και ενώ είχε προηγηθεί αυτόφωρη διαδικασία.

Κατόπιν σχετικής ενστάσεως της υπερασπίσεώς μου, το Δικαστήριο αποφάσισε πως στην περίπτωσή μου δεν τηρήθηκε η προβλεπόμενη από τον νόμο προδικασία και, κάνοντας δεκτή την ένσταση, έκρινε απαράδεκτη την παραπομπή της υπόθεσης στο ακροατήριο.

Ευχαριστώ όλους όσους στάθηκαν δίπλα μου σε αυτή την περιπέτεια που «απόλαυσα» μαζί με την οικογένειά μου εξ αιτίας του κ. Κωνσταντάρα, λίγους μήνες πριν την εκλογική αναμέτρηση του Μαΐου. Διαβεβαιώνω όλους τους φίλους, συνεργάτες και συμπολίτες μου ότι θα εξακολουθήσω με εντιμότητα & αγωνιστικότητα να δίνω την μάχη σε οποιαδήποτε πεδίο επιλέξει εκείνος, πολιτικό ή ακόμη και δικαστικό.

Για εμένα και τους συνεργάτες μου, η άσκηση των νομίμων δικαιωμάτων αλλά και υποχρεώσεών μας ως δημοτική Παράταξη, και η συνακόλουθη υπεράσπιση των συμφερόντων του τόπου μας είναι κατ’ εξοχήν ζήτημα Τιμής και συνειδητής επιλογής, με οποιοδήποτε προσωπικό κόστος.

Η ανακοίνωση Κωνσταντάρα:
Ο κ. Κασόλας τήρησε το έθιμο της Αποκριάς…
Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης του δήμου Θέρμου κ. Θεόδωρος Κασόλας με ανακοίνωση του, «μεταμφίεσε» την αλήθεια με ένα ακόμη κείμενο, που έδωσε στην δημοσιότητα, για να δηλώσει, ότι τάχα δικαιώθηκαν οι συκοφαντικοί χαρακτηρισμοί που απηύθυνε προς τον δήμαρχο Θέρμου με παλαιότερη ανακοίνωση του για το έργο διαμόρφωσης του προαυλίου του Γυμνασίου Θέρμου, προϋπολογισμού 215.000 ευρώ και … αθωώθηκε.

Προκειμένου δε να συμψηφίσει και την πρόσφατη πανηγυρική αθώωση του δημάρχου από το Τριμελές Εφετείο Πλημ/των για το έργο της γέφυρας του Διπλατάνου, μετά από «ανώνυμη» καταγγελία με επωνύμους μάρτυρες τους Παπαδημητρίου και Παπαθανασόπουλο (Κορομπίλη), συνοδοιπόρους του κ. Κασόλα, αναφέρει στην χθεσινή του ανακοίνωση του, ότι «κρίθηκε απαράδεκτη η παραπομπή της υπόθεσης στο ακροατήριο» σε ότι τον αφορά.

Το αληθές είναι, ότι η εκ παραδρομής, μη επίδοση από την αρμόδια αρχή του κλητήριου θεσπίσματος στον κ. Κασόλα για την συκοφαντική δυσφήμηση που τέλεσε εις βάρος του Δημάρχου Θέρμου, οδήγησε στην απόσυρση της δικογραφίας από τη συγκεκριμένη δικάσιμο για να του επιδοθεί εντός των προθεσμιών που ορίζει ο νόμος για να εξεταστεί παραδεκτώς η ουσία της υποθέσεως.

Ελπίζουμε να βρει τη σύνεση να ανακαλέσει τη συκοφαντική εκστρατεία εις βάρος του δημάρχου, διότι στην πραγματικότητα το έργο του προαυλίου του Γυμνασίου, κρίθηκε νομιμότατο και ήδη εκτελείται προς όφελος των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Αν ίσχυαν αυτά που ο ίδιος ισχυρίστηκε το έργο ποτέ δεν θα είχε αρχίσει.
Επίσης τον προτρέπουμε να επισκεφτεί και το εργοτάξιο δίπλα από το Γυμνάσιο, για να δει από κοντά το μεγαθήριο έργο του νέου Λυκείου Θέρμου προϋπολογισμού 3.500.000 ευρώ, το οποίο και αυτό προσπάθησε να εμποδίσει, μη προσερχόμενος στο δημοτικό συμβούλιο μαζί με την ομάδα του, για να ψηφίσει υπέρ της σύναψης προγραμματικής σύμβασης για την εκτέλεση του έργου με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.

Ο κ. Κασόλας θα πρέπει να βρει προγραμματικό λόγο για τις ερχόμενες δημοτικές εκλογές και να αφήσει κατά μέρος τις ενέργειες που του συνιστούν οι υποκινητές του, όπως η πρόσφατη καταψήφιση του προϋπολογισμού που επέλεξε και οδήγησε σε αδιέξοδο το δήμο και να πάψει αναφέρεται σε δήθεν «παράνομες αναθέσεις» του δημάρχου.

Άλλωστε όλοι οι πολίτες γνωρίζουν, ότι είναι ο τελευταίος σε αυτό τον τόπο που μπορεί να μιλάει για αναθέσεις.