Παροχές και παροχολογία με κλεμμένα έσοδα και λεηλατημένες περιουσίες

Του Ευθύμη Μαραμή @ eleytheriagora.gr

Ο Αλέξης Τσίπρας θίχτηκε επειδή η αντιπολίτευση τον κατηγορεί για «παροχολογία». Όπως είπε χαρακτηριστικά: Δεν κάνουμε παροχολογία, αλλά θα δώσουμε πραγματικές παροχές ύψους 900 εκατομμυρίων ευρώ. Ο κύριος Τσίπρας, λοιπόν, είναι περήφανος που θα κάνει πραγματικές παροχές και όχι παροχολογία.

Η άνεση που έχουν οι πολιτικοί, να πλασάρουν την κλοπή των εσόδων και των περιουσιών κάποιων για να τα δώσουν σε κάποιους άλλους ως αγαθοεργία, οφείλεται στην συστηματική διαφθορά της κοινωνίας μέσω του εκπαιδευτικού συστήματος και των δημοκρατικών θεσμών. Η δημοκρατία, όπως ορθά μας λέει ο Χανς Χέρμαν Χόπε, είναι μια μορφή ελαφρού κομμουνισμού. Ο πολιτικός, έχει κάθε δικαίωμα να τάζει κλοπιμαία σε μάζες ψηφοφόρων, διαφθείροντας σταδιακά ολόκληρη την κοινωνία, ώστε να θεωρείται η αρπαγή και η λεηλασία σαν πρακτική ρουτίνας και «δικαιοσύνης».

Ο «πονόψυχος» Αλέξης Τσίπρας, καθώς και κάθε ανάλογος φιλάνθρωπος σοσιαλιστής του κοινοβουλίου, που τόσο κόπτονται για τους φτωχούς, γιατί δεν δίνουν τον μισό μισθό τους κάθε μήνα σε ιδρύματα και οργανώσεις ή ακόμα και απευθείας σε φτωχές οικογένειες; Την απάντηση την έχει δώσει ο Murray N. Rothbard:

«Είναι πολύ εύκολο να είσαι πονόψυχος και φιλάνθρωπος, όταν αναγκάζεις 
δια της βίας να πληρώσουν άλλοι το κόστος της «ανθρωπιάς» σου.»

Όχι, ο κύριος Τσίπρας δεν θα «δώσει» παροχές. Τις παροχές, τις δίνουν δια της βίας οι άτυχοι φορολογούμενοι. Αυτό συμβαίνει διότι έχει διαβρωθεί πλήρως ο σεβασμός προς την ιδιωτική ιδιοκτησία, η οποία ήταν ο πυλώνας της ευημερίας του πολιτισμού μας. Ο κάθε αγύρτης πολιτικός, στις δημοκρατίες, έχει δικαίωμα να λέει πως θα κλέψει τα εισοδήματα όσων τα κέρδισαν, για να τα δώσει ως προνόμια και παροχές σε ανθρώπους που δεν τα κέρδισαν. Τα ίδια έκανε και θα κάνει ξανά και η νέα δημοκρατία, όπως υπόσχεται με περηφάνια ο Κ. Μητσοτάκης.

Αντίθετα με το δικαίωμα της αυτοάμυνας σε περίπτωση εγκληματικής επίθεσης, το θύμα κυβερνητικών παραβιάσεων των δικαιωμάτων ιδιωτικής ιδιοκτησίας δεν δύναται υπερασπιστεί νόμιμα τον εαυτό του από τέτοιες παραβιάσεις.

Η επιβολή κρατικού φόρου επί της περιουσίας ή του εισοδήματος παραβιάζει τα δικαιώματα του ιδιοκτήτη και το εισόδημά του όσο και η κλοπή. Και στις δύο περιπτώσεις, η αποθήκη αγαθών του ιδιοκτήτη-παραγωγού μειώνεται ενάντια στη θέλησή του και χωρίς τη συγκατάθεσή του. Η εξαναγκαστική απαλλοτρίωση εισοδημάτων και περιουσιών εκ μέρους του κράτους, συνεπάγεται τόσο παράνομη απαλλοτρίωση των ιδιοκτητών ιδιωτικής περιουσίας όσο και οι δράσεις μίας μαφιόζικης συμμορίας ληστών.

Η Ελληνική δημοκρατία, όπως και όλες οι δυτικές δημοκρατίες, έχουν διαφθείρει τις κοινωνίες, έχουν υπονομεύσει την ιδιωτική ιδιοκτησία και έχουν δώσει την εντύπωση πως ο καθένας δικαιούται την ιδιοκτησία του άλλου, αβασάνιστα, χωρίς κόπο, χωρίς ανταλλακτική συναίνεση και πράξη. Αρκεί να ψηφίσει τον κατάλληλο πολιτικό κλέφτη για να κάνει την βρώμικη δουλειά για λογαριασμό του. Η δημοκρατία, θα καταστραφεί, όπως καταστράφηκαν και τα αυθεντικά σοσιαλιστικά καθεστώτα, περνώντας πρώτα από την δοκιμασία του ολοκληρωτισμού.