Από το Αγρίνιο στην Πάτρα το Τμήμα ΔΠΦΠ – Και έρχεται η Γεωπονική…

Με αντιπροσωπεία φοιτητών και αποφοίτων του Τμήματος Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών παρουσία των βουλευτών Π. Κουρουμπλή, Γ. Βαρεμένου και Μ. Τριανταφύλλου συναντήθηκε ο Υπ. Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, με το Υπουργείο να ανακοινώνει ουσιαστικά “την ίδρυση Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος στην Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών και την ένταξη σε αυτό του διδακτικού προσωπικού και των φοιτητών του Τμήματος Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων”.

Αυτό προφανώς σημαίνει τη “μεταφορά” του Τμήματος ΔΠΦΠ από το Αγρίνιο στην Πάτρα, προφανώς όμως σταδιακά και μέσα από μία μεταβατική περίοδο. Μια τέτοια εξέλιξη θα πρέπει να σημειωθεί πως δικαιώνει σε μεγάλο βαθμό τον αγώνα των φοιτητών για μετεξέλιξη του Τμήματος σε Μηχανικών Περιβάλλοντος και κατοχύρωση των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων.

Ωστόσο πληροφορίες του ΑγρίνιοCulture.gr λένε πως όταν ανακοινωθεί συνολικά το σχέδιο για την αναδιάταξη του ακαδημαϊκού χάρτη στη Δυτική Ελλάδα δεν θα υπάρξουν δυσάρεστες εκπλήξεις για την Αιτωλοακαρνανία, αφού φαίνεται πως θα προχωρήσει η ίδρυση Σχολής Γεωπονικών και Θαλασσίων Επιστημών στην Αιτωλοακαρνανία, που έχει εξαγγελθεί από την Κυβέρνηση. Επίσης το ΑγρίνιοCulture.gr πληροφορείται πως δεν θα υπάρξουν αρνητικές μεταβολές ως προς τον αριθμό των τμημάτων που εδρεύουν στο Αγρίνιο και το Μεσολόγγι.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου:
Ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου συναντήθηκε σήμερα με αντιπροσωπεία φοιτητών και αποφοίτων του Τμήματος Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών παρουσία των βουλευτών Παναγιώτη Κουρουμπλή, Γιώργου Βαρεμένου και Μαρίας Τριανταφύλλου.

Στη συνάντηση, που έγινε μετά από πρωτοβουλία του Υπουργού, ο κ. Γαβρόγλου ενημέρωσε τους φοιτητές για την απόφαση του Υπουργείου για την ίδρυση Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος στην Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών και την ένταξη σε αυτό του διδακτικού προσωπικού και των φοιτητών του Τμήματος Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων. Η ίδρυση του Τμήματος θα γίνει με νομοθετική ρύθμιση. Ως προς τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων θα επιδιωχθεί άμεσα συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών κ. Χ. Σπίρτζη.