Εγκρίθηκαν από το Περιφερειακό Συμβούλιο προτάσεις για έργα οδοποιίας σε ορεινή Ναυπακτία και Αγρίνιο

Την υποβολή προτάσεων για την ένταξη σειράς έργων στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο που συνεδρίασε σήμερα Τρίτη 12 Μαρτίου 2019, στην Πάτρα.

Στο πλαίσιο αυτό, το Περιφερειακό συμβούλιο ενέκρινε την υποβολή προτάσεων για ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων παρεμβάσεων για βελτιώσεις οδικών αρτηριών και στην Αιτωλοακαρνανία. Πρόκειται μεταξύ άλλων για τα έργα:

– «Βελτίωση της 3ης Επαρχιακής Οδού στο τμήμα Χάνι Μπάγια – Αγγελόκαστρο – Λυσιμαχία», προϋπολογισμού 2,1 εκατ. ευρώ. Όπως τονίστηκε στη συνεδρίαση, με την κατασκευή του κόμβου Αγγελοκάστρου στην Ιόνια Οδό έχει αυξηθεί σημαντικά η κυκλοφορία της 3ης Επαρχιακής Οδού ως εξόδου προς την ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου και το παλαιό Επαρχιακό δίκτυο έχει μεγάλο βαθμό επικινδυνότητας για τα διερχόμενα οχήματα. Με την κατασκευή των νέων τμημάτων με μεγαλύτερο πλάτος οδού και αυξημένες συνθήκες ασφαλείας θα καταστεί ταχύτερη και ασφαλέστερη η μεταφορά οχημάτων και επιβατών.

– «Βελτίωση δρόμου Σκάλας – Παλιοσκάλας – Νεόκαστρου» προϋπολογισμού 1,2 εκατ. ευρώ, που αφορά στη βελτίωση της υφιστάμενης οδού από την τοπική κοινότητα Σκάλας έως την είσοδο του οικισμού Νεοκάστρου του Δήμου Ναυπακτίας ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας. Η εκτέλεση των εργασιών κρίνεται απαραίτητη προκειμένου να βελτιωθεί η βατότητα της οδού, να καταστεί όσο το δυνατόν ασφαλέστερη η διέλευση των οχημάτων και να ελαχιστοποιηθούν οι κίνδυνοι ατυχημάτων.

– «Βελτίωση δρόμου από Γραμμένη Οξυά έως τα όρια με την Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας» προϋπολογισμού 1,2 εκατ. ευρώ. Θα εκτελεστούν παρεμβάσεις προκειμένου να βελτιωθεί η βατότητα της οδού

– «Βελτίωση δρόμου Λεύκας – Μανδρινής» προϋπολογισμού 600.000 ευρώ. Προβλέπονται εργασίες βελτίωσης της υφιστάμενης χωμάτινης οδού με τοπικές διαπλατύνσεις, κατασκευή τεχνικών έργων, κατασκευή οδοστρωσίας-ασφαλτικών και τοποθέτηση οριζόντιας και κάθετης σήμανσης, σε μήκος περίπου 2,2 χλμ από το τέλος του ασφαλτοστρωμένου δρόμου μετά την Λεύκα έως την είσοδο της Μανδρινής του Δήμου Ναυπακτίας. Στόχος του έργου είναι η ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της ορεινής Ναυπακτίας. Η εκτέλεση των εργασιών κρίνεται απαραίτητη προκειμένου να βελτιωθεί η βατότητα της οδού, δεδομένου ότι πέραν των μόνιμων κατοίκων, το καλοκαίρι φιλοξενείται στην περιοχή μεγάλος αριθμός παραθεριστών.