Στο Υπ. Παιδείας διαμαρτύρονται οι φοιτητές του ΔΠΦΠ

Διαμαρτυρία στο Υπουργείο Παιδείας πραγματοποιούν σήμερα οι φοιτητές του Τμήματος Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων του Πανεπιστημίου Πατρών που εδρεύει στο Αγρίνιο.

Οι φοιτητές διαμαρτύρονται ενόψει της αναδιάταξης του ακαδημαϊκού χάρτη στη Δυτική Ελλάδα και της ίδρυσης Σχολής Γεωπονικών και Θαλασσίων Επιστημών στην Αιτωλοακαρνανία που εκτιμούν πως ουσιαστικά κλείνει το τμήμα τους και αλλάζει τη φυσιογνωμία του. Οι φοιτητές ζητούν τη μετονομασία του τμήματός τους σε Μηχανικών Περιβάλλοντος και την κατοχύρωση ανάλογων επαγγελματικών δικαιωμάτων.

Σημειωτέον πως η εβδομάδα που διανύουμε θα είναι καθοριστικών εξελίξεων για τα ακαδημαϊκά ιδρύματα της περιοχής. Ήδη στα χέρια του υπουργού Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, βρίσκεται η εισήγηση της Επιτροπής διαβούλευσης του Πανεπιστημίου Πατρών και του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, η οποία μορφοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου.Μετά από πολλές αλλαγές που προκάλεσαν τα μέτωπα που δημιούργησαν οι χειρισμοί Γαβρόγλου φαίνεται ότι οδηγούμαστε στο οριστικό σχέδιο που είναι η πλήρης απορρόφηση του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας από το Πανεπιστήμιο Πατρών. Αυτή θα είναι και η πρόταση του Υπουργού που θα σταλεί στην Επιτροπή διαβούλευσης ώστε στη συνέχεια να περάσει από τις συγκλήτους των δύο ιδρυμάτων και ακολούθως να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση.

Αναλυτικά οι φοιτητές ζητούν:
• Τη μετονομασία του «Τμήματος Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων» σε «Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος».
• Κατοχύρωση επαγγελματικών δικαιωμάτων αντίστοιχων των σπουδών μας, διεκδικώντας αντάξιο πτυχίο για σταθερή και μόνιμη δουλειά με αξιοπρέπεια.
• Άρση των συγχωνεύσεων-καταργήσεων τμημάτων και σχολών – ακαδημαϊκή αναβάθμιση των υπαρχόντων τμημάτων.
• Πρόσληψη μελών ΔΕΠ με σκοπό την κάλυψη των αναγκών μας.
• Δημόσια – Δωρεάν φοιτητική μέριμνα για όλους.