Δ. Κοτσόργιος: “Ας οργανωθούμε ενάντια σε αυτούς που καταστρέφουν το Δήμο”

Ανοιχτή επιστολή Δημητρίου Κοτσόργιου

“Πρωτοσέλιδο Μεσολόγγι”. Εφημερίδα έγχρωμη 16 σελίδων που δυστυχώς όμως ο εκδότης της κατά παράβαση του νόμου περί τύπου φοβάται ή ντρέπεται να δημοσιοποιήσει το ονοματεπώνυμό του, αν και αυτό προκύπτει έμμεσα από τα αναγραφόμενα σε αυτήν.

Ο εκδότης όμως εκτός από τη δημοσιοποίηση του ονόματός του θα πρέπει να πει δημόσια που εκδίδεται η εφημερίδα, πόσο κοστίζει αυτή η πολυχρωμία και αν αυτό το κόστος δικαιολογείται από τα οικονομικά του.

Σαν γέννημα θρέμμα της περιοχής και σαν 61 ετών Μεσολογγίτης που δεν έχει φύγει ποτέ από τον τόπο του, έχω ηθική, πολιτική και ιστορική υποχρέωση να ξεσκεπάσω αλλά και να αντισταθώ σε αυτόν τον τύπο της μικροπολιτικής με την όποια έλλειψη αξιών, στόχων και αρχών επιχειρούν να παραπλανήσουν την εκλογική βάση του δήμου μέσα από ετερόκλητες συμμαχίες και από προβολή δήθεν έργων υποδομής.

Πιο συγκεκριμένα όμως
Αναφέρει ο εκδότης της στο κείμενο «Προτάσεις για το πρόγραμμα αλιείας θάλασσας» έγινε συνάντηση στο ΥΠΑΑΤ ανάμεσα στο Δήμαρχο Μεσολογγίου και το Γ.Γ. κύριο Κασίμη όπου και παρεδόθη υπόμνημα από το Δήμαρχο σχετικά με τα προβλήματα της Λιμνοθάλασσας. Προσέχετε την προσπάθεια παραπλάνησης… σε συνέχεια του διαλόγου το ΥΠΑΑΤ τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου εξέδωσε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για υποβολή προτάσεων στο Ε.Π. Αλιείας.

Επιχειρείται να φανεί ο Καραπάνος ως η κινητήριος δύναμη για το χρηματοδοτικό μέσο.

Αυτό όμως είναι ψέμα.

Η πρόσκληση ενδιαφέροντος δεν έχει καμία σχέση με τον Καραπάνο γιατί όλες οι δράσεις περνάνε από την Επιτροπή Παρακολούθησης του ΕΠΑΛ και εν συνεχεία η αρχή διαχείρισης δημοσιοποιεί τις προσκλήσεις.

Η Επιτροπή Παρακολούθησης συνεδριάζει κάθε χρόνο.

Αυτά ήταν αποφασισμένα και δεν έχουν καμία σχέση με τη συζήτηση του Καραπάνου με τον Γ.Γ. κύριο Κασίμη. Συνεπώς η προσπάθειά σας να το παρουσιάσετε και αυτό σαν κατάκτηση του Καραπάνου είναι ένα ακόμα ψέμα στο πλαίσιο του αγώνα που κάνετε για ν’ αρπάξετε την ψήφο των δημοτών.

Γράφει η συγκεκριμένη εφημερίδα ότι ανοίγει ο θαλάσσιος δρόμος για τη σύνδεση του Μεσολογγίου με τα Ιόνια Νησιά και ότι από την 1η Μαΐου 2019 γίνεται σύνδεση με τη Ζάκυνθο. Αναφέρεται μάλιστα ότι καμια εταιρεία από τις δύο που θα βάλουν πλοία δεν προσδοκά ή επιδιώκει επιδότηση γιατί θεωρούν ότι οι γραμμές θα είναι βιώσιμες.

Η προκλητικότητά τους δεν έχει προηγούμενο. Βάζουν έναρξη λειτουργίας της ακτοπλοϊκής γραμμής στην 1η Μαΐου 2019 γιατί μετά τις εκλογές οι γραμμές δεν θα υπάρχουν.

Όσο για την επιδότηση που δεν την επιδιώκουν δεν είναι γιατί έχουν καλή καρδιά αλλά η επιδότηση, η όποια επιδότηση, έχει χρονοδιάγραμμα το οποίο θα πρέπει να τηρηθεί πιστά γιατί σε διαφορετική περίπτωση υπάρχουν κυρώσεις σε αυτόν που έχει επιδοτηθεί.

Το ότι δεν επιδιώκεται η επιδότηση περίτρανα αποδεικνύει ότι οι γραμμές δεν είναι βιώσιμες και μετά τις εκλογές πάλι στα ίδια με μια ποιοτική διαφορά, θα έχουν αρπάξει ψήφους πολιτών που τους πίστεψαν.

Η εκβάθυνση του διαύλου του Μεσολογγίου είναι στρατηγικής σημασίας έργο λένε οι αυλικοί του Καραπάνου. Ας δούμε όμως αν είναι έτσι.

Το βάθος του διαύλου μετρημένο με πολυμηχάνημα SIMRAD CE 54 χρόνια τώρα ήταν 4,7 οργιές Χ 1,8 = 8,5 μέτρα βάθος που δεν δημιουργούσε κανένα πρόβλημα στα καράβια.

Για το λόγο αυτό έμπαιναν μεγάλα πλοία κατά καιρούς μεταφέροντας ανεμογεννήτριες και άλλα προϊόντα. Υπήρχε ένα πρόβλημα σε ένα μικρό σημείο στην Τουρλίδα στους φάρους το οποίο με μικρό κόστος γίνονταν έστω και αν μετά από 2-3 χρόνια θα γίνονταν πάλι όπως πριν λόγω των ρευμάτων. Το σημείο στην Τουρλίδα δεν δημιουργούσε σοβαρό πρόβλημα.

Η παρέμβαση αυτή έπρεπε να γίνει με βυθοκόρο για να έχουμε μια ομαλή ισοβαθή. Αντί βυθοκόρου έφεραν ένα ντραγκλάιν, δύο κλαπέ και ένα ρυμουλκό και άρχισαν να σκάβουν τρύπες στο βυθό χωρίς να παράγουν σοβαρό υπεύθυνο έργο. Παράγουν μόνο ανούσιο έργο μόνο και μόνο για να παίρνουν επικοινωνιακούς πόντους οι εμπλεκόμενοι λόγω των εκλογών και να οικοδομούν έτσι προφίλ.

Άλλωστε οι ανούσιες ανιαρές και ετερόκλητες συμμαχίες έφτασαν μέχρι του σημείου να προβάλλουν ότι Καραπάνος και Μωραΐτης επιστρέφουν το ΘΕ.ΚΑ. στο ΤΕΙ Μεσολογγίου. Ήμαρτον! Σεβαστείτε τον εαυτό σας τουλάχιστον. Αλλά τι λέω, αν ισχύει αυτό θα σεβόσασταν και την τοπική κοινωνία και δεν θα προσπαθούσατε να πάρετε τους ψήφους με τέτοια επικοινωνιακά τρικ.

Όπως και να έχει όμως ο κύριος Καραπάνος πρέπει να δώσει απαντήσεις:
1) Γιατί δεν υπήρξε παρέμβασή του όταν τροποποιούνται ο νόμος 420/1970 και το Β.Δ. 435/1970 όπου πλέον επεβλήθη η οικογενειοκρατία στην εκμετάλλευση της λιμνοθάλασσας για όσα χρόνια για όσα χρόνια θέλει ο κάθε Συνεταιρισμός, όπου πλέον καταστράφηκε το σύνολο των ελεύθερων και παράκτιων αλιέων του Δήμου.

2) Γιατί τα χρόνια της μέχρι σήμερα θητείας του δεν έκανε τίποτα, σχετικά με τα έργα που σήμερα παρουσιάζει αλλά τα θυμήθηκε λίγο πριν τις εκλογές;

3) Γιατί οι πολίτες του Δήμου δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν ελεύθερα στους δρόμους από την αύξηση της παραβατικότητας αλλά και από τις αγέλες των αδέσποτων;

4) Γιατί το Αιτωλικό δεν έχει καθαρό και πόσιμο νερό και γιατί μέρος του δικτύου του Μεσολογγίου έχει σωληνώσεις αμιάντου με ό,τι αυτό συνεπάγεται; (η καθαρότητα του νερού πρέπει να μετράται στη βρύση και όχι στην πηγή).

5) Γιατί οι αγρότες το χειμώνα να μην μπορούν να προσεγγίσουν τα χωράφια τους από την κακή κατάσταση των αγροτικών δρόμων και γιατί ο Δήμος δεν έχει κάνει τίποτα;

6) Γιατί εκατοντάδες χιλιάδες κυβικά μέτρα αδρανών υλικών να μένουν μέσα στην Κλείσοβα ανεκμετάλλευτα και να επιβαρύνουν χρόνια τώρα το περιβάλλον;

7) Γιατί να καθαρίζονται τα δημοτικά διαμερίσματα και το Μεσολόγγι στις Γιορτές Εξόδου και τις παραμονές των εκλογών μόνο;

8) Γιατί τόσες πολλές φωτογραφίες και στημένες αγκαλιές με χαμόγελο τύπου «Τουταγχαμών»; Προκειμένου να αρπάξει τον ψήφο των Δημοτών.

Επειδή κύριε Καραπάνο έχετε θητεύσει στο Δ.Σ. της Μαρίνας επί μακρό χρονικό διάστημα και επειδή η Μαρίνα είναι σημαντικό κομμάτι για το Μεσολόγγι που θα μας απασχολήσει ειδικά, πρέπει να απαντήσετε σε δύο απλές ερωτήσεις:

α) Πόσα χρόνια η Μαρίνα έχει να πληρώσει ενοίκιο στο Λιμενικό Ταμείο στο οποίο ήσασταν πρόεδρος επί θητείας σας στο Δ.Σ. αυτής; Πόσα χρήματα είναι αυτά; Αν η Μαρίνα οφείλει στο Λιμενικό Ταμείο, γιατί δεν κινείτε τη διαδικασία για να τα εισπράξετε;

β) Αληθεύουν οι πληροφορίες αλλά και οι προφορικές διαμαρτυρίες εργαζομένων της Μαρίνας ότι δεν είναι πληρωμένοι για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα οι ασφαλιστικές τους εισφορές; Σε πόσα χρήματα ανέρχονται και τι ενέργειες κάνετε εσείς σαν Δήμαρχος για να πληρωθούν αυτές;

Αυτά για πρώτη δόση.
Οι δημότες, όσο κι αν προσπαθείτε να τους θολώσετε το μυαλό με φυλλάδες που παρουσιάζουν ανούσια και χωρίς περιεχόμενο έργα, πληθώρα στημένων φωτογραφιών, ετερόκλητες συμμαχίες στο παρασκήνιο σίγουρα θα πετάξουν από πάνω τους αυτούς που τους χρησιμοποιούν από ιδιοτέλεια και μόνο.
Ξυπνήστε συνδημότες μη σας ταΐζει κουτόχορτο, μην σας αφιονίζει με τις στημένες φωτογραφίες και τις ψεύτικες υποσχέσεις. Αν πάρει αυτό που στοχεύει, μετά έρχεται η σειρά σας. Θα σας πετάξει σαν σκουπίδια.
ΞΥΠΝΗΣΤΕ!
Ας οργανώσουμε μαζί την αντίστασή μας σε αυτούς που καταστρέφουν το Δήμο

Δημήτριος Κοτσώργιος,
π. πρόεδρος Συνομοσπονδίας Αλιέων Ελλάδος,
Μέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου Μεσογείου εκπρόσωπος Ελλάδος, Μάλτας, Νοτίου Ιταλίας, Ισπανίας και Κύπρου,
Μέλος του Φόρουμ Ενεργών Πολιτών Δήμου Ι. Π. Μεσολογγίου.