Εγκρίθηκε από την Περιφέρεια η πεζογέφυρα στην παραλία του Γριμπόβου στη Ναύπακτο

Φωτορεαλιστική απεικόνιση για την κατασκευή πεζογέφυρας στην παραλία του Γριμπόβου

Με χρηματοδότηση απ’ το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας προχωρά το έργο που αφορά τη διαμόρφωση πεζογέφυρας στην παραλία Γριμπόβου στη Ναύπακτο.

Εγκρίθηκε το έργο «Διαμόρφωση πεζογέφυρας – διαδρόμου (από την οδό Αγελάου έως την οδό Αρβανίτη) και αποκατάσταση πρόσβασης στις υπάρχουσες κλίμακες καθόδου στην παραλία του Γριμπόβου στη Ναύπακτο», συνολικού προϋπολογισμού 171.684 ευρώ. Αφορά στην διαμόρφωση πεζογέφυρας σταθερού πλάτους από επαναλαμβανόμενα προκατασκευασμένα τμήματα (πλατφόρμες) που πρόκειται να συνδέσει το τμήμα του παραλιακού μετώπου στη θέση Γρίμποβο στη Ναύπακτο, ανάμεσα στις δημοτικές οδούς Αγελάου και Αρβανίτη και στην αποκατάσταση προσβάσεων στις υπάρχουσες κλίμακες προς την παραλία του Γριμπόβου.

Στόχος του έργου είναι να ενισχύσει την εικόνα του τμήματος της παραλίας που σήμερα είναι μη χρηστικό και παραμελημένο. Προβλέπεται να διαμορφωθεί μια αισθητικά άρτια κατασκευή με δυνατότητα αφαίρεσης και επαναφοράς του περιβάλλοντος στην αρχική του κατάσταση όποτε αυτό απαιτηθεί, η οποία θα εξασφαλίζει την μεγαλύτερη δυνατή λειτουργικότητα και προσβασιμότητα σε πεζούς και ΑΜΕΑ.