Εκδήλωση για την 8η Μαρτίου στο Μεσολόγγι

Από το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου και το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας
Το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας & Πολιτισμού Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου γνωστοποιεί ότι ολοκληρώθηκε με επιτυχία η ενημερωτική εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Τ.Ε.Ι Δυτικής Ελλάδας στο Μεσολόγγι, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Στην εκδήλωση, η οποία διεξήχθη στις 8 Μαρτίου 2019 και ώρα 11:00-13:00 στην αίθουσα ΕΠΔΟ 4 του Τ.Ε.Ι Δυτικής Ελλάδας στο Μεσολόγγι, παρευρέθησαν φοιτητές, καθηγητές αλλά και εργαζόμενοι του Τ.Ε.Ι οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια ενδιαφέρουσα ομιλία από την Προϊσταμένη του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού κ. Ζαΐμη Ευστρατία με θέμα: «Ισότητα των δύο φύλων: Ουτοπία ή πραγματικότητα;»

Έπειτα, ο λόγος δόθηκε στη Φιλόλογο και στέλεχος του Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά κ. Παπασπύρου Δήμητρα, η οποία αναφέρθηκε στην ιστορία της 8ης Μαρτίου ως ημέρα μνήμης αγώνων του γυναικείου κινήματος και αποτίμησης των κατακτήσεων των γυναικών. Στη συνέχεια, ανέλυσε την πλοκή της βραβευμένης ταινίας «Το λουλούδι της ερήμου» που προβλήθηκε στο κοινό με στόχο όχι μόνο να προβληματίσει σχετικά με την καταπάτηση των δικαιωμάτων των γυναικών και τους περιορισμούς που υφίσταται ακόμη και σήμερα, αλλά και να καταδείξει την ανάγκη να τεθούν νέοι στόχοι για ουσιαστική κατοχύρωση της ισότητας των δύο φύλων σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής.

Το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας & Πολιτισμού Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου ευχαριστεί θερμά τον κ. Τριανταφύλλου Βασίλη, Πρύτανη του Τ.Ε.Ι Δυτικής Ελλάδας, για την ολόπλευρη στήριξή του, την υπάλληλο του Τμήματος Περίθαλψης και Κοινωνικής Μέριμνας του Τ.Ε.Ι κ. Σβώλου Μαρία για την πολύτιμη συμβολή της στην διοργάνωση της παραπάνω δράσης, τους φοιτητές, το εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό για τη γόνιμη συμμετοχή τους, την Γενική Γραμματεία Ισότητας των δύο φύλων, καθώς και το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Πατρών για την χορήγηση έντυπου υλικού το οποίο διανεμήθηκε τη συγκεκριμένη ημέρα.

Το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου λειτουργεί στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» με την συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Για κάθε διευκρίνιση ή πρόσθετη πληροφορία, τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας με παράρτημα Ρομά Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου είναι στη διάθεση των δημοτών από Δευτέρα έως Παρασκευή 08:00π.μ – 16:00μ.μ στην Διεύθυνση Σταυροπούλου 31 (Ραδιομέγαρο), Τηλ.: 2631363417 Fax: 2631363420, Email: kentrokoin.ipmes@2608.syzefxis.gov.gr