Ουίλιαν: Η ένατη πώληση του Παναιτωλικού στην πενταετία

O Ουίλιαν πετάει την Τετάρτη (13/3) για τη Νότιο Κορέα και την Γκουανγκζού για να γίνει ο ένατος παίκτης που πουλά ο Παναιτωλικός εντός κι εκτός συνόρων την τελευταία πενταετία.

Ο Παναιτωλικός ήταν καταιγιστικός την Καθαρά Δευτέρα (11/3) συντρίβοντας με 5-0 στο Αγρίνιο τον Πανιώνιο για την τελευταία χρονικά αναμέτρηση της 24ης αγωνιστικής της Super League.O 25χρονος Βραζιλιάνος εξτρέμ, Ουίλιαν Μπαρμπόζα, ήταν αυτός που πέτυχε το τελευταίο γκολ της αναμέτρησης. Μάλιστα, αυτό ήταν και το τελευταίο του στην Ελλάδα, αφήνοντας ως κληρονομία τα 4 συνολικά τέρματα σε 31 εμφανίσεις. Ο Νοτιοαμερικανός την επομένη, Τρίτη 12 Μαρτίου, πωλήθηκε στην Γκουανγκζού.

Όχι της Κίνας, αλλά της Νότιας Κορέας, για την οποία πετά την Τετάρτη (13/3). Είναι ομάδα που συμμετέχει στη δεύτερη κατηγορία της ασιατικής χώρας, στο πρωτάθλημα που ξεκίνησε στις αρχές του μήνα. Η πόλη στην οποία εδρεύει είναι η έκτη μεγαλύτερη της χώρας και το όνομά της σημαίνει ηλιόλουστη επαρχία.Το ρόστερ της αποτελείται σχεδόν αποκλειστικά από ιθαγενείς παίκτες, μόνον δύο ξένους μπορεί να συναντήσει κάποιος. Τον συνομήλικο και συμπατριώτη του Ουίλιαν φορ, Φελίπε Σίλβα και τον 22χρονο Ουζμπέκο κεντρικό αμυντικό, Ρουστάμζον Ασουρμάτοβ.Αυτός, μάλιστα, είναι και το πιο ακριβό περουσιακό της στοιχείο σ’ έμψυχο δυναμικό με τη χρηματιστηριακή του αξία ν’ ανέρχεται – σύμφωνα με το Transfermarkt – στις 540.000 ευρώ.

Η ΕΝΑΤΗ ΠΩΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 2014

Ο Παναιτωλικός προσπαθεί να κυνηγήσει το ευρωπαϊκό όνειρο, αλλά ο δρόμος δεν είναι εύκολος. Απέχει τέσσερις βαθμούς από την πέμπτη θέση (εκεί βρίσκεται ο Άρης), αλλά ακολουθούν τα τρία πιο δύσκολα ματς βάσει βαθμολογίας κι όχι μόνο) με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ κι Ολυμπιακό. Η ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας προσπαθεί να αποτινάξει το μανδύα της ελληνικής μεταγραφικής εσωστρέφειας.

Έχει προχωρήσει σε εννιά πωλήσεις ποδοσφαιριστών την τελευταία πενταετία. Κυρίως σε μεγάλες ελληνικές ομάδες, όπως τον Ολυμπιακός (Μαρτίνες), τον Παναθηναϊκός (Βιγιαφάνιες), τον ΠΑΟΚ (Ουάρντα) και την ΑΕΚ (Μπακάκη), αλλά και στο εξωτερικό (Λέγκια, Μελγκάρ)

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΟΜΑΔΑ ΣΕΖΟΝ
Νίκο Μαρτίνες Ολυμπιακός 2015/16
Λούκας Βιγιαφάνιες Παναθηναϊκός 2016/17
Μιχάλης Μπακάκης ΑΕΚ 2014/15
Αμρ Ουάρντα ΠΑΟΚ 2016/17
Στέλιος Μαλεζάς ΠΑΟΚ 2015/16
Λουίς Ρόσα Λέγκια (Πολωνία) 2018/19
Κάρλος Άσκουες Μελγκάρ (Περού) 2015/16
Ντιέγκο Μπεχαράνο Δε Στρόνγκεστ (Βολιβία) 2016/17

πηγή :  sport24.gr