“Ο Δήμος Θέρμου θέλει πολύ και οργανωμένη δουλειά για να φτάσει στο επίπεδο άλλων”

Η ανωτέρω ανάρτηση του κυρίου Κωνσταντάρα, Δημάρχου Θέρμου και ο κάτωθι σχολιασμός από μένα, αποτέλεσε σήμερα την αφορμή να χάσω έναν φίλο στο facebook, ΚΡΙΜΑ!

Κύριε Δήμαρχε,
Διά την τάξιν και την ακρίβεια των στοιχείων της έρευνας, ο Δήμος Θέρμου δεν είναι στους στους 10 πρώτους Δήμους στην Ελλάδα με το μικρότερο κόστος λειτουργίας ανά κάτοικο, αλλά είναι στους δέκα και μάλιστα πέμπτος στην κατηγορία, μικροί ορεινοί/νησιωτικοί δήμοι. Δεν είναι στους 10 καλύτερους όσον αφορά την συνολική αποτελεσματικότητα και στην αντίστοιχη κατηγορία δήμων. Δεν είναι στους 10 καλύτερους όσον αφορά την οικονομική διαχείριση και στην αντίστοιχη κατηγορία δήμων. Δεν είναι στους 10 καλύτερους όσον αφορά την γενική εκτέλεση του προυπολογισμού και στην αντίστοιχη κατηγορία δήμων. Δεν είναι στους 10 καλύτερους όσον αφορά την απόκλιση στο κόστος προσωπικού και στην αντίστοιχη κατηγορία δήμων. Δεν είναι στους 10 καλύτερους, όσον αφορά την απόκλιση των δαπανών για επενδύσεις και στην αντίστοιχη κατηγορία δήμων. Δεν είναι στους 10 καλύτερους , όσον αφορά το κόστος προσωπικού ως ποσοστό των συνολικών δαπανών και στην αντίστοιχη κατηγορία δήμων. Δεν είναι στους 10 καλύτερους, όσον αφορά τις δαπάνες για επενδύσεις ως ποσοστό των συνολικών δαπανών και στην αντίστοιχη κατηγορία δήμων. Δεν είναι στους 10 καλύτερους, όσον αφορά τα ανταποδοτικά τέλη ανά κάτοικο και στην αντίστοιχη κατηγορία δήμων. Δεν είναι στους 10 καλύτερους όσον αφορά την Διαφάνεια και τη λογοδοσία και στην αντίστοιχη κατηγορία δήμων και τέλος δεν είναι στους 10 καλύτερους δήμους ως προς τις υπηρεσίες προς τους Δημότες.

Αν δει κανείς τους τους πίνακες , με τους 10 καλύτερους δήμους , οι περισσότεροι από αυτούς είναι στην κατηγορία που είναι και ο Δήμος Θέμου, μικροί ορεινοί/νησιωτικοί δήμοι, που σημαίνει ότι ο Δήμος Θέρμου, θέλει πολύ καλή και οργανωμένη δουλειά για να φτάσει στο επίπεδο άλλων της κατηγορίας αυτής. Σε κάθε περίπτωση, έστω και αυτός ο δείκτης αποτελεί ένα σημείο εκκίνησης. Ακολουθεί σύνδεσμος όπου παρουσιάζει αναλυτικά την έρευνα που έγινε από το ΚΕΦίΜ σχετικά με την αποτελεσματικότητα των δήμων.
https://www.kefim.org/wp-content/uploads/2019/01/DHMOI_final_FAQ.pdf

Κωνσταντινίδης Βασίλης
Διαχειριστής Κοινωνικής Συνεταιριστικής
Επιχείρησης ΟΡΕΙΝΗ