«Σχολικός Εκφοβισμός – Bullying»: Ενημερωτική δράση του Κέντρου Κοινότητας Μεσολογγίου

Tο Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου γνωστοποιεί ότι:

«Την Τετάρτη 6/3/2019 και ώρα 11:00 π.μ., με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Σχολικού εκφοβισμού, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στους μαθητές του Γυμνασίου Ευηνοχωρίου Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου ενημερωτική δράση με θέμα «Σχολικός Εκφοβισμός – Bullying». Την παρουσίαση επιμελήθηκαν τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας, Παπασπύρου Δήμητρα – Φιλόλογος, Κοντογιάννη Φωτεινή -Κοινωνική Λειτουργός, Χριστοδουλάτου Παρασκευή – Νοσηλεύτρια σε συνεργασία με τον Τζιμώτα Παναγιώτη- Ψυχολόγο του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού. Ο σχολικός εκφοβισμός αφορά σε ένα φαινόμενο που παρατηρείται όλο και περισσότερο στη σύγχρονη εποχή εντός και εκτός σχολικού χώρου δημιουργώντας σοβαρές επιπτώσεις στην ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού και του εφήβου.

Στα πλαίσια της δράσης οι μαθητές ενημερώθηκαν σχετικά με τον ορισμό, τις μορφές, τις συνέπειες και τους τρόπους αντιμετώπισης του σχολικού εκφοβισμού, συμμετείχαν σε μια εποικοδομητική συζήτηση και παρακολούθησαν μια ταινία μικρού μήκους σχετική με το θέμα, αναλύοντας στη συνέχεια τα μηνύματα που έλαβαν από αυτήν. Επίσης, τους διανεμήθηκε έντυπο υλικό με στόχο την πληρέστερη ενημέρωση τους αναφορικά με το θέμα, ενώ ζητήθηκε από τους ίδιους να γράψουν και το δικό τους σύνθημα για την συγκεκριμένη ημέρα, με βάση τα μηνύματα που άντλησαν από την ενημερωτική δράση.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Διευθυντή του Γυμνασίου Ευηνοχωρίου κ. Κονδραλή Σπυρίδων για την πρόσκληση και την ολόπλευρη στήριξή του, την κ. Μπάρλα Παρασκευή αλλά και όλους τους εκπαιδευτικούς για την αρωγή τους στη διοργάνωση της δράσης αυτής, καθώς και τους μαθητές για τη γόνιμη και ουσιαστική συμμετοχή τους.

Το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου λειτουργεί στο πλαίσιο του ‘’Επιχειρησιακού Προγράμματος 2014-2020’’ με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία είναι στη διάθεση των δημοτών από Δευτέρα έως Παρασκευή 08:00π.μ-16:00μ.μ.