Μεϊμαράκης : Η Ν.Δ. επέβαλε στον Τσίπρα την ευρωπαϊκή προοπτική

Στην κατάμεστη αίθουσα του ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου από στελέχη και μέλη του κόμματος της ΝΔ ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου Βαγγέλης Μεϊμαράκης

Παρόντες ήταν και απηύθυναν χαρετισμός οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του κόμματος Άκης Τσελέντης, Λευτέρης Βαρουξής και Κατερίνα Μάρκου, όπως επίσης και ο δήμαρχος Αγρινίου Γ.Παπαναστασίου, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης καθώς και οι υποψήφιοι βουλευτές Σπ.Λιβανός και Βασίλης Φεύγας. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εκδήλωση τηρήθηκε και ενός λεπτού σιγή για την συμπλήρωση σήμερα, 13 ετών απο τον θάνατο του πρώην πρωθυπουργού και αρχηγού της Νεας Δημοκρατίας, Γεωργίου Ράλλη.

Στην ομιλία του ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε την υποστήριξη Φαρμάκη και Παπαναστασίου προκειμένου να κερδηθεί η μάχη στις αυτοδιοικητικές εκλογές και να ακολουθήσει η νίκη στις ευρωεκλογές και η νίκη στις εθνικές εκλογές. Ο Β. Μεϊμαράκης στάθηκε αρκετά στο γεγονός ότι η ΝΔ την κρίσιμη ώρα για τη χώρα, την περίοδο του 2015, που ο ίδιος ήταν πρόεδρος με τη στάση της κράτησε τη χώρα όρθια, βάζοντας το συμφέρον τις χώρας πάνω από το συμφέρον του κόμματος. Έτσι εμμέσως πλην σαφώς επιτέθηκε σε όσους εντός της Ν.Δ. τον εγκαλούν για τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης το καλοκαίρι του 2015 στο τρίτο Μνημόνιο ως αρκετά συναινετική στον ΣΥΡΙΖΑ. «Τους καλώ να δουν τι γίνεται σήμερα στην Αγγλία» είπε ο κ. Μεϊμαράκης και πρόσθεσε ότι «η Ν.Δ. επέβαλε στον Τσίπρα την ευρωπαϊκή προοπτική».

Ενώ τόνισε πως ο ίδιος αισθάνετει υπερήφανος που τον Σεπτέμβριο του 2015 κράτησε όρθια τη ΝΔ, για να μπορεί τώρα να διεκδικεί ξανά την εξουσία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Αναφορικά με τις ευρωεκλογές τόνισε ότι η ΝΔ είναι το κόμμα που πιστεύει πραγματικά στην Ευρώπη και την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και υπογράμμισε πως η ευρωομάδα της ΝΔ την επαύριο των ευρωεκλογών θα έχει πολύ και τεχνική δουλειά να κάνει από τις Βρυξέλλες για να στηρίξει τη χώρα.

Oμιλία Μεϊμαράκη