Θετικά μηνύματα από τη συμμετοχή της Δυτικής Ελλάδας στην ITB Berlin 2019

Στο μεγαλύτερο τουριστικό γεγονός διεθνώς, την τουριστική έκθεση ITB Berlin, συμμετείχε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας από τις 6 έως τις 10 Μαρτίου 2019, στο Βερολίνο της Γερμανίας. Η έκθεση αποτελεί ένα πραγματικό «τουριστικό χρηματιστήριο» με τους μεγαλύτερους ρυθμιστές της παγκόσμιας τουριστικής κοινότητας να μετέχουν σε αυτή.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συμμετείχε ως συνεκθέτης στο εθνικό stand του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού στηρίζοντας έμπρακτα την προσπάθεια για ενιαία προώθηση του Ελληνικού Τουρισμού. Στο περίπτερο της Περιφέρειας φιλοξενήθηκαν επιχειρηματίες τουρισμού από όλη τη Δυτική Ελλάδα, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν το προϊόν τους και να κλείσουν επιχειρηματικές συμφωνίες. Ταυτόχρονα, οι ξένοι επαγγελματίες τουρισμού ενημερώθηκαν από τους εξειδικευμένους συνεργάτες της Περιφέρειας για τα μνημεία, τα αξιοθέατα και τα σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος που διαθέτει η περιοχή.

Το περίπτερο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας επισκέφθηκε και η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, η οποία συζήτησε με τα στελέχη της Περιφέρειας τα θετικά στοιχεία του ελληνικού τουρισμού καθώς και τη θεαματική αύξηση που παρατηρείται στις πτήσεις των Αεροδρομίων Αράξου και Ακτίου.

Όπως σημείωσε και ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κωνσταντίνος Καρπέτας, «η θεαματική επίδοση της Περιφέρειας μας, όπως αποτυπώνεται και στα στοιχεία που δημοσιεύει η Τράπεζα της Ελλάδας, καταδεικνύουν ότι η σκληρή δουλειά της Περιφέρειας με στόχευση και συνέργειες έχουν αποτέλεσμα. Η Δυτική Ελλάδα αποτελεί έναν από τους πλέον ανταγωνιστικούς και δυναμικούς προορισμούς της Ελλάδας».

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, πρωτοπορώντας για μια ακόμα φορά σε θέματα τουριστικής προβολής, συνέχισε την σύγχρονη προσέγγιση που έχει εγκαινιάσει για παράλληλη online επικοινωνία με τα κρίσιμα κοινά, σε κάθε μεγάλο τουριστικό γεγονός. Στην έκθεση ITB η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας επικοινώνησε με δύο διαφορετικά newsletter τη συμμετοχή της και προέβαλε το συνολικό τουριστικό προϊόν της σε 10.700 Γερμανούς travel agent κάθε φορά. Τα μηνύματα από την έκθεση και η επαφή με τους επαγγελματίες τουρισμού προδιαγράφουν συνέχιση των θετικών ανοδικών στοιχείων για τον προορισμό και για το 2019. Η Περιφέρεια συνεχίζει δυναμικά την πολιτική της εξωστρέφειας, με την Δυτική Ελλάδα παρούσα στα μεγαλύτερα τουριστικά γεγονότα.

Στην ITB Berlin 2019 την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας εκπροσώπησαν ο προϊστάμενος του Τμήματος Σχεδιασμού Τουριστικής Στρατηγικής, Δρ. Λαυρέντιος Βασιλειάδης, όπως επίσης και τα στελέχη της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Βίκυ Καραπάνου και Διονύσης Καρβέλης.