Κλειστοί δρόμοι και πλατεία… μόλις 900 μέτρα από το κέντρο του Μεσολογγίου!

Γράφει ο Χρήστος Γερ. Σιάσος
Δημότης Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου

Το Μεσολόγγι από τη φύση είναι προικισμένο με πολλά αγαθά, χερσαία και θαλάσσια, που θα έπρεπε κάποια στιγμή να αξιοποιηθούν κατάλληλα από τη Δημοτική Αρχή. Κατά καιρούς γράφονται από αρθρογράφους – συμπολίτες μας, πάντα καλοπροαίρετα, στον τοπικό έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, διάφορες προτάσεις για ανάπτυξη στην περιοχή. Σήμερα που όλοι δεχόμαστε ως «ώριμο» προϊόν τον τουρισμό και τον πολιτισμό, θα μπορούσαμε να προβάλουμε παράλληλα με την ιστορία μας και τον πολιτισμό μας, τα όμορφα τοπία που περιβάλουν το Μεσολόγγι και την γύρο περιοχή.

Στις 8 Δεκεμβρίου 2014, η νέα Δημοτική Αρχή με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου διεκδικεί από το Δημόσιο ακίνητα εντός των ορίων του Δήμου όπως τα, ΒΚ 896 – ΒΚ 741 Γ – ΒΚ 742 – BK 818 και άλλα με σκοπό την αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής. Μέχρι σήμερα δεν είδαμε καμιά αναπτυξιακή βελτίωση αυτών των περιοχών, εκτός και αν ξεκινήσουν τώρα, προεκλογικά!!!

Αρχές της δεκαετίας του 2000 ολοκληρώνετε η επέκταση του σχεδίου πόλης στην περιοχή Αγίου Δημητρίου – Βίγλα, Ο.Τ. Ε24 κ.λ. Ιδιοκτήτες οικοπέδων αυτής της περιοχής αφού ολοκλήρωσαν τις εισφορές τους προς το Δήμο Μεσολογγίου ζητούσαν και ζητούν επίμονα από το Δήμο, την κατασκευή των έργων υποδομής – διάνοιξη δρόμων – πλατεών κ.λ. ως ο Δήμος οφείλει να πράξει, προκειμένου οι κάτοικοι της περιοχής να αξιοποιήσουν την περιουσία τους όπως έχει γίνει σε άλλες συνοικίες της πόλης. Αντιθέτως, όλοι εμείς που έχουμε τις περιουσίες μας στην περιοχή αυτή, μια επένδυση πολλών χιλιάδων ευρώ και η απόσταση από το κέντρο της πόλης να είναι 900 μέτρα περίπου, είμαστε όχι μόνο καταδικασμένοι – απομονωμένοι αλλά αποκλεισμένοι και τις περισσότερες φορές, ειδικά το χειμώνα, να θέλουμε «γαΐτες!!!» για να πάμε στο οικόπεδό μας, τα δε παιδιά μας να μην μπορούν να απολαμβάνουν τα παιχνίδια τους στην πλατεία της περιοχής, λόγο μη αξιοποίησή της από το Δήμο Μεσολογγίου, παιδική χαρά κ.λ. (παραθέτω φωτογραφίες στο τέλος του άρθρου μου).

Παρά την χαλεπότητα και την κατήφεια των ημερών μας, βλέπουμε να γίνονται έργα χωρίς περιεχόμενο, χωρίς μακέτα – εικόνα και προϋπολογισμό, κάποιο έργο από αυτά το ονόμασαν «ανάπλαση της οδού Κύπρου». Σε άλλες περιοχές, κατά τα λεγόμενα συμπολιτών μας, «ρίξανε άσφαλτο μέχρι τα μαντριά τους», προφανώς το σύνθημά τους είναι, εκλογές έρχονται… πάμε για έργα… Τα έργα όμως να γίνονται με σωστό προγραμματισμό και σωστή διαχείριση των χρημάτων του «άγρια» φορολογούμενου Δημότη, οι Μεσολογγίτες πληρώνουν το ακριβότερο νερό από άλλες πόλεις, ο δε Δήμαρχος, αν έχει καλές διαχειριστικές ικανότητες, θα έπρεπε να προγραμματίζει σωστά τα έργα υποδομών το ίδιο και οι Αντιδήμαρχοι επί των έργων και όχι να αναζητούν ασθμαίνοντας, μερικά «ψηφολάκια» εδώ και εκεί…

Αν πραγματικά αγαπάμε και νοιαζόμαστε για τον τόπο μας, αν έχουμε όραμα για αυτή την πόλη και δεν μας ενδιαφέρει μόνο η καρέκλα, θα πρέπει να προλαβαίνουμε τα γεγονότα και όχι αυτά εμάς. Η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021 που ζητήθηκε από το Δήμο να είναι το Μεσολόγγι δεν κερδίζεται με το να καλύψουμε τα μισογκρεμισμένα κτίσματα π.χ. Νοσοκομείο, Παλαμαϊκή κ.λ. με φίλα από φοίνικες για να μην φαίνεται η γύμνια τους!

Η αξιοποίηση και ο ευπρεπισμός της ακίνητης περιουσίας του Δήμου, δρόμοι, πλατείες, ιστορικά κτίρια, Κήπος Ηρώων και ο περίγυρος χώρος, με ένα σωστό προγραμματισμό μπορούν να αναβαθμίσουν το ιστορικό Μεσολόγγι και χρόνο με το χρόνο θα μπορούσαμε να φθάσουμε κάποτε… στα όμορφα Τρίκαλα!!! Έτσι θα λέμε ότι η Δημοτική Αρχή είναι για όλους τους Δημότες και όχι για τους «αρεστούς της παρέας», γιατί δυστυχώς, οι «βαθμοφόροι» αυτής της μικρής παρέας έτσι όπως «εργάζεται» δεν θα γίνουμε ποτέ Τρίκαλα…