Παρουσίαση του βιβλίου «Ιστορία των Συνεταιρισμών στην Ελλάδα» στο Μεσολόγγι

Την Τετάρτη 27 Μαρτίου και ώρα 19.00, στο χώρο του Τρικούπειου Πολιτιστικού Κέντρου θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου του Δρ. Απόστολου Βετσόπουλου με τίτλο «Ιστορία των Συνεταιρισμών στην Ελλάδα».

Η εκδήλωση παρουσίασης συνδιοργανώνεται από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Μεσολόγγι) του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Μεσολογγίου-Ναυπακτίας «Η ΈΝΩΣΗ», τη Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας και τις εκδόσεις «γράμμα».
Ομιλητές-εισηγητές της παρουσίασης του βιβλίου θα είναι οι κ.κ.: Βαγγέλης Πολίτης-Στεργίου, πρώην Πρόεδρος του ΤΕΙ Μεσολογγίου και Δημήτρης Καπογιάννης, τέως Αντιπρόεδρος του ΤΕΙ Μεσολογγίου. Συντονιστής της εκδήλωσης θα είναι ο κ. Νίκος Κοσμάς.

Σημ. βιβλίου «Ιστορία των Συνεταιρισμών στην Ελλάδα»
Ύστερα από πολλές δεκαετίες παθογενειών και δυσλειτουργιών του συνεταιριστικού «μοντέλου» και μιας δεκαετίας βαθιάς οικονομικής κρίσης στη χώρα μας, έρχεται η στιγμή να παρουσιαστεί μια επιστημονική συγγραφική μελέτη του Δρ Αποστόλου Βετσοπούλου που αφορά την «Ιστορία των Συνεταιρισμών στην Ελλάδα». Η μελέτη αυτή αποτελεί προϊόν πολύχρονης έρευνας, που στόχευσε στη συλλογή και αξιοποίηση ενός τεράστιου τεκμηριωτικού υλικού. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 27 Μαρτίου 2019, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:00μμ. στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο και διοργανώνεται από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Μεσολόγγι) του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Μεσολογγίου-Ναυπακτίας «Η ΈΝΩΣΗ», τη Δ/νση Δ/βάθμιας Εκπ/σης Αιτωλ/νίας και τις εκδόσεις «γράμμα». Ξεπερνώντας τις δυσκολίες συγκέντρωσης και ερμηνείας του υλικού ο συγγραφέας φιλοδοξεί και επιτυγχάνει μέσα από την ιστορική ανάλυση να προβάλει ένα καινούργιο και σύγχρονο συνεταιριστικό πρότυπο. Επιδίωξη της μελέτης είναι να βοηθήσει τους νέους ιδίως συνεταιριστές προκειμένου να υλοποιήσουν τις συνεταιριστικές αρχές και αξίες με τρόπο που θα αφήνει ένα αποτύπωμα της δράσης τους. Ένα υπόδειγμα, δηλαδή, συλλογικής οικονομικής δράσης από το οποίο θα εμπνέονται οι επόμενες γενιές των συνεταιριζόμενων, αλλά και μέσω του οποίου θα επιτυγχάνεται η ανασυγκρότηση των κοινωνικο-οικονομικών δομών της χώρας.