Ολίγη άσφαλτος στον πιο αιματοβαμμένο δρόμο της Αιτωλοακαρνανίας

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες Συντήρησης – Αποκατάστασης και άρσης της επικινδυνότητας της εθνικής οδού 42 «Αμφιλοχία – Βόνιτσα – Λευκάδα» και των Οδικών Τμημάτων Βόνιτσα – Άκτιο και Άγιος Νικόλαος – Άκτιο.

Πρόκειται για τον πιο αιματοβαμμένο δρόμο της Αιτωλοακαρνανίας, αφού σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία στο συγκεκριμένο οδικό δίκτυο από το 2006 έως τα τέλη του 2016 σημειώθηκαν συνολικά 1.555 τροχαία ατυχήματα, όπου 29 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τραυματίστηκαν περισσότεροι από 240 άνθρωποι. Και φυσικά πρόκεται για ένα δρόμο που τις τελευταίες δεκαετίες έχει δεχθεί ελάχιστες επεμβάσεις συντήρησης και αυτές μικρής έκτασης.

Σε αυτό το δρόμο πήγε σήμερα ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία των εργασιών και να βγάλει τις απαραίτητες προεκλογικές φωτογραφίες…

«Είναι ένας δρόμος μεγάλης σημασίας για την βόρεια πλευρά της Αιτωλοακαρνανίας. Η Περιφέρεια παρεμβαίνει σε όλα τα επίπεδα, απ’ τα ασφαλτικά έως τον ηλεκτροφωτισμό και την σήμανση ώστε άμεσα να παραδοθεί ένα έργο που να υπηρετεί με ασφάλεια τους κατοίκους της περιοχής, τους διερχόμενους και τους επισκέπτες», ανέφερε σε δήλωση του ο κ. Κατσιφάρας.

Πράγματι είναι ένας δρόμος μεγάλης σημασίας για την Αιτωλοακαρνανία, όμως η Περιφερειακή Αρχή του κ. Κατσιφάρα δεν του έδωσε καθόλου σημασία στα οκτώ χρόνια της διοίκησής της. Εκτός από τώρα… Στο παρά πέντε των περιφερειακών εκλογών…

Εκτός όμως από τη συντήρηση της υπάρχουσας Εθνικής Οδού, ο Περιφερειάρχης επί οκτώ χρόνια ήταν απών και στο ζήτημα της κατασκευής του νέου αυτοκινητοδρόμου Άκτιο – Αμβρακία, αφού αρκέστηκε απλώς στο να παρατηρεί ή και σε κάποιες περιπτώσεις να χειροκροτεί τους χειρισμούς των κυβερνήσεων που έχουν βυθίσει σε τέλμα την ολοκλήρωση του αυτοκινητοδρόμου.