Σπηλιόπουλος: Η Περιφέρειά μας δεν μπορεί πια να είναι ουραγός

Στον Αέρας Fm και το Δημήτρη Παπαδάκη μίλησε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Κώστας Σπηλιόπουλος με αφορμή τη παρουσίαση του συνδυασμού του στην Αιτωλοακαρνανία.

Ο Κ. Σπηλιόπουλος τόνισε ότι το ψηφοδέλτιό του αποτελείται από νέους ανθρώπους, επιστήμονες, ανθρώπους της αγοράς, που προέρχονται από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, το μεσσαίο χώρο, τον κεντροδεξιό χώρο, που πιστεύουν στη φιλελεύθερη δημοκρατία, στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας, αντιμάχονται τον λαϊκισμό και έχουν τη βούληση να συστρατευτούν σε μια κοινή πορεία για να πάει μπροστά η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

“Θέλουμε να σηματοδοτήσουμε μια καινούργια πορεία για την περιφέρειά μας, διότι -είναι κοινή πεποίθηση- και αποδεικνύεται πλέον από όλα τα στοιχεία, ότι η περιφέρεια μας “βουλιάζει”, είναι στις τελευταίες θέσεις σε όλα τα στοιχεία που δείχνουν, αν μία Περιφέρεια πηγαίνει καλά ή όχι και η πορεία είναι συνεχώς επιδεινούμενη” είπε χαρακτηριστικά ο Κ. Σπηλιόπουλος και πρόσθεσε πως “η περιφέρεια μας έχει πλεονεκτήματα, έχει δυνατότητες, έχει προϋποθέσεις για να προχωρήσει μπροστά. Απλώς όλα αυτά που είναι τα συγκριτικά πλεονεκτήματα δεν έγιναν ποτέ ένα συνεκτικό σχέδιο, με κατεύθυνση που να την ακολουθήσουμε και να αλλάξουμε τα δεδομένα.

“Η Περιφέρειά μας δεν μπορεί πια να είναι ουραγός. Η παρούσα περιφερειάκη αρχή κούρασε και κουράστηκε και δεν μπορεί πλέον να προσφέρει τίποτε άλλο. Έχει 9 χρόνια και η πορεία μας είναι καθοδική, τι άλλο έχει να προσφέρει;” αναρωτηθήκε με νόημα σε σχέση με τη διοίκηση του Απ. Κατσιφάρα στη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Ενώ σε σχέση με την υποψηφιότητα του Νεκτ. Φαρμάκη ο Κ. Σπηλιόπουλος ανέφερε πως κανείς δεν είδε μέχρι τώρα το αντιπολιτευτικό του στίγμα ως περιφερειακός σύμβουλος 9 χρόνια, αλλά ούτε και το προγραμματικό για να πείσει ότι είναι μια καλή λύση για την επόμενη περίοδο.

Για το πως θα χρηματοδοτηθεί ένα συνεκτικό σχέδιο για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, όπως το περιέγραψε ο Κ. Σπηλιόπουλος, ο ίδιος τόνισε ότι το ΕΣΠΑ δεν φτάνει από μόνο του και πως το αναπτυξιακό σοκ που χρειάζεται η Δυτική Ελλάδα μπορεί να χρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, απ΄ ευθείας από την Ε.Ε αλλά και από ιδιωτικά κεφάλαια μέσω ΣΔΙΤ.

Αναφορικά με το σπάσιμο των εκλογικών τμημάτων και την τοποθέτηση της κάλπης των ευρωεκλογών πλάι σε αυτή των περιφερειακών εκλογών ο Κ. Σπηλιόπουλος σχολίασε πως η κυβέρνηση φοβάται τις εκλογές και θέλει να κρυφτεί μέσα στην αναμπουμπούλα, δημιουργώντας σύγχυση στους πολίτες και μέσα από αυτή τη σύγχυση να διασωθεί.

Αναλυτικά όσα είπε ο Κ. Σπηλιόπουλος στον Αέρας Fm: