Εφιάλτης στο ΟΑΚΑ για Παναιτωλικό – Ήττα με 4-0 από την ΑΕΚ

Σε ένα εφιαλτικό απόγευμα στο ΟΑΚΑ ο Παναιτωλικός γνώρισε βαριά ήττα από την ΑΕΚ με 4-0. Η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα κατάφερε να προβάλλει αντιστάσεις απέναντι στην ΑΕΚ μέχρι το 39, οπότε και σημειώθηκε το πρώτο γκολ, από εκεί και έπειτα απλά παραδόθηκε.

Από το ξεκίνημα του αγώνα η ΑΕΚ πήρε την μπάλα και ήταν αυτή που προσπαθούσε να κάνει παιχνίδι, απέναντι σε έναν Παναιτωλικό που έδειχνε να έχει ως πρώτο στόχο να αμυνθεί σωστά. Η παραπάνω πρόταση, ουσιαστικά περιγράφει και όσα είδαμε στο πρώτο 45λεπτο, όπου οι μεγάλες φάσεις έλειψαν. Η Ενωση είχε διάθεση και τρεξίματα, πρέσαρε σωστά και δεν επέτρεπε ποτέ στους φιλοξενούμενους να πλησιάσουν έστω στην περιοχή του Μπάρκα, αλλά δεν είχε ευκαιρίες.

Ο Μπογέ μπορεί να έπαιρνε πρωτοβουλίες αλλά από ουσία ελάχιστα πράγματα, ο Λιβάια δεν απέφευγε το λάθος την στιγμή που δεν έπρεπε να το κάνει, ο Μπακάκης ανέβαινε αρκετά αφού δεν υπήρχε κάποια απειλή αμυντικά, αλλά αποτέλεσμα δεν υπήρχε. Για να υπάρξει, χρειάστηκε τελικά η σέντρα του Μπακασέτα στο 39′ και η κεφαλιά του Οικονόμου για το 1-0, αφού ο Κυριακίδης δεν μπόρεσε να αντιδράσει. Και κάπως έτσι, λιτά, έφυγε το πρώτο ημίχρονο…

Η ΑΕΚ κατάφερε να αισθανθεί ασφαλής μόλις πέντε λεπτά μετά την έναρξη της επανάληψης, παίρνοντας προβάδισμα δύο τερμάτων. Ο Μπακάκης έκανε ωραία κούρσα από δεξιά, έδωσε χρόνο και χώρο στον Κλωναρίδη να σεντράρει, με τον Μαλή να σκοράρει άθελα του προσπαθώντας να διώξει τη μπάλα. Ο Μπακασέτας αποχώρησε με ενοχλήσεις στο 52΄ και ένα λεπτό αργότερα ο Μάρκος Πάουλο άφηνε τη θέση του στον Τσιγγάρα. Με την άνεση του 2-0, η Ένωση έδωσε λίγο χώρο στους Αγρινιώτες, με φανερό σκοπό να χτυπήσει στην κόντρα. Το παιχνίδι «άνοιξε», με τις δύο ομάδες να απλώνονται στο γήπεδο και να διαθέτουν αρκετούς χώρους να κάνουν παιχνίδι. Η ΑΕΚ βρήκε την ευκαιρία να χτυπήσει στην κόντρα, αλλά ο Μάνταλος στο 66΄ και ο Αλμπάνης (είχε περάσει αλλαγή στη θέση του Λιβάια) αστόχησαν από καλές θέσεις. Η ΑΕΚ συνέχισε και στο τελευταίο δεκάλεπτο να πιέζει ψάχνοντας και άλλα γκολ και επιβραβεύτηκε με δύο ακόμη γκολ σε ισάριθμα λεπτά. Στο 82΄ κυκλοφόρησε τη μπάλα με υπομονή, ο Μάνταλος έκανε κάθετη πάσα – σήμα κατατεθέν και ο Μπογέ τελείωσε όμορφα τη φάση. Πριν συνέλθουν οι φιλοξενούμενοι, ο Αλμπάνης “τρυπούσε” την άμυνα, πάσαρε σωστά στον Γαλανόπουλο ο οποίος έβαλε και τον εαυτό του στους σκόρερς του αγώνα.

ΑΕΚ (Χιμένεθ): Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου, Σβάρνας, Κλωναρίδης(76΄ Γκάλο), Γαλανόπουλος, Κρίστιτσιτς, Χουλτ, Μπακασέτας(52΄ Μάνταλος), Μπογιέ, Λιβάια (70΄ Αλμπάνης).
Παναιτωλικός (Δέλλας): Κυριακίδης, Μαρινάκης(76΄ Λιάβας), Μαλής, Μιχάι, Αμαράλ, Λουσέρο, Μάρκος Πάουλο(53΄ Τσιγγάρας), Μάζουρεκ, Μανά (64΄ Ροντρίγκες), Ντίας, Μπαίροβιτς.