Αδελφοποίηση Αγρινίου – Μεσολογγίου yok

Τελικά φέτος του Βαγιώνε οι Αγρινιώτες δεν θα πάμε στο Μεσολόγγι μετά βαΐων και κλάδων, όπως αναμένετο, αν γίνονταν η αδελφοποίηση Μεσολογγίου και Αγρίνιο…

Toν περασμένο Σεπτέμβριο στα εγκαίνια της 3ης Αναπτυξιακής Έκθεσης Υπηρεσιών και Προϊόντων του δήμου Μεσολογγίου, ο δήμαρχος Αγρινίου Γ. Παπαναστασίου, στο χαιρετισμό που απηύθηνε, είχε αποκαλύψει πως η αδελφοποίηση των δύο γειτονικών πόλεων θα γίνει κατά τη διάρκεια των φετινών Εορτών Εξόδου στο Μεσολόγγι.

Τις προάλλες όμως, που ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των Εορτών Εξόδου, πληροφορήθηκαμε πως τελικά το Μεσολόγγι θα αδελφοποιηθεί με το Δήμο της Grecia Salentina από τις ελληνόφωνες περιοχές της Νότιας Ιταλίας. Οι λόγοι που η αδελφοποίηση των δύο πόλεων -που ξιφούλκησαν πολλές φορές κατά το παρελθόν- ματαιώθηκε/αναβλήθηκε δεν έγιναν γνωστοί. Ίσως να συνδέονται με την προεκλογική περίοδο την οποία διανύουμε. Ίσως το προεκλογικό timing να μην είναι το καλύτερο δυνατό, παρά το γεγονός ότι τα πάθη έχουν καταλαγιάσει αρκετά τα τελευταία χρόνια.