“Με κάτω τα χέρια” ο Παναιτωλικός – Πεντάρα από τον Ολυμπιακό

Βαριά ήττα με 5-0 γνώρισε ο Παναιτωλικός στο Αγρίνιο από τον Ολυμπιακό. Η ομάδα του Αγρινίου δεν μπόρεσε σε σχεδόν κανένα σημείο του αγώνα να προβάλλει σθεναρή αντίσταση απέναντι στους Πειραιώτες και ιδίως στο δεύτερο ημίχρονο παραδόθηκε στις ορέξεις του Ολυμπιακού.

Ο Παναιτωλικός ήταν αυτός ο οποίος μπήκε πιο δυνατά στο ματς με τον Ολυμπιακό, αλλά η συνέχεια δεν ήταν αυτή που θα ήθελαν οι γηπεδούχοι. Η ομάδα του Αγρινίου στο 6′ κατάφερε να απειλήσει την εστία του, όταν ο Ντίας από τα αριστερά έκανε το γύρισμα για τον Μάζουρεκ και με την προβολή του επιθετικού των γηπεδούχων να σταματά στο δοκάρι του Σα!Ο Ολυμπιακός όμως δεν άφησε αναπάντητη την ευκαιρία του Παναιτωλικού και μόλις τρία λεπτά μετά, συγκεκριμένα στο 9′, όχι μόνο απείλησε τον Κυριακίδη αλλά είχε και την ουσία ανοίγοντας το σκορ στον αγώνα. Μία φάση η οποία ξεκίνησε από τον Μασούρα, ο οποίος «άνοιξε» στα δεξιά από το κέντρο για τον Ποντένσε. Ο Πορτογάλος έκανε τη σέντρα με τον Χασάν να στρώνει με το κεφάλι για τον Μασούρα και ο Έλληνας εξτρέμ με διπλή προσπάθεια έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1 των «ερυθρόλευκων»! Η συνέχεια ανήκε ολοκληρωτικά στον Ολυμπιακό, αφού ο Σα δεν χρειάστηκε καμία στιγμή να πιάσει την μπάλα, αφού όποια επιθετική προσπάθεια του Παναιτωλικού «κοβόταν» από τους αμυντικούς των φιλοξενούμενων. Αντιθέτως, οι Πειραιώτες κατάφεραν να δημιουργήσουν ευκαιρίες για ένα δεύτερο γκολ, χωρίς όμως να φτάνουν στο 0-2, καθώς, περισσότερο ο Ποντένσε, δεν ήταν και τόσο προσεκτικοί στην τελική τους προσπάθεια.

Ο Ολυμπιακός στο δεύτερο ημίχρονο κατάφερε να πετύχει ένα πολύ γρήγορο γκολ, με τους Τσιμίκα και Φορτούνη να συνεργάζονται ωραία για χάρη του Χασάν, που βρέθηκε φάτσα με τον Κυριακίδη έπειτα από την κάθετη του Έλληνα μεσοεπιθετικού και τον πλάσαρε. Αφού έφυγε και η όποια πίεση, ο Ολυμπιακός κυκλοφόρησε ακόμα καλύτερα την μπάλα, ανέβασε κι άλλο ταχύτητα και ευχαρίστησε και τον κόσμο του που βρέθηκε στο Αγρίνιο. Ο Ομάρ δοκίμασε το πόδι του στο 58’, αλλά ο Κυριακίδης ήταν σε ετοιμότητα και τρία λεπτά μετά με τον Φορτούνη να έχει μεγάλα κέφια στο β’ μέρος και να δίνει τη δυνατότητα στον Γκιγέρμε να σκοράρει και πάλι (όπως με τον Ατρόμητο) με κεφαλιά, για το 3-0.

Κάπου εκεί ο Παναιτωλικός… παραδόθηκε, έπεσε κατακόρυφα η ψυχολογία του και ο Τραϊανός Δέλλας δοκίμασε πρόσωπα και πράγματα, βλέποντας ότι δεν μπορεί να διεκδικήσει θετικό αποτέλεσμα. Ο Ολυμπιακός… μυρίστηκε αίμα και συνέχισε να ζητάει γκολ, τα οποία βρήκε. Με Καμαρά στο 70’, έπειτα από απόκρουση σε κεφαλιά του Ζιλ Ντίας και με δυνατό σουτ του Ομάρ στο 78’, ενώ στο 74’ ο Ποντένσε κλώτσησε ακόμη μια μεγάλη ευκαιρία για φέτος σε τετ-α-τετ. Τα τελευταία λεπτά (μετά το 0-5) ήταν εντελώς διαδικαστικού χαρακτήρα και οι παίκτες περίμεναν απλώς το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.

Παναιτωλικός (Τρ. Δέλλας): Κυριακίδης, Τσιγγάρας, Λιάβας, Τσοκάνης (38′ λ.τρ. Μαρινάκης), Μαλής, Πάουλο, Αμαράλ, Λουσέρο (54′ Μπαΐροβιτς), Μανά, Ντίας (69′ Ντουάρτε), Μάζουρεκ.
Ολυμπιακός (Π. Μαρτίνς): Σα, Τσιμίκας, Σισέ, Μεριά, Ελαμπντελαουί, Μπουχαλάκης (66′ Καμαρά), Γκιλιέρμε, Φορτούνης, Ποντένσε, Μασούρας (60′ Ντίας), Χασάν (71′ Σολδάνο).