Μεγαλειώδης συγκέντρωση στην παρουσίαση του ψηφοδελτίου του Γ. Παπαναστασίου

Η “καταιγίδα” ήταν αλλού…
Μπορεί το ψιλόβροχο να ήταν ανασταλτικός παράγοντας όμως το Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου είχε γεμίσει ασφυχτικά περίπου μισή ώρα πριν την προγραμματισμένη έναρξη της εκδήλωσης – παρουσίασης του ψηφοδελτίου του του συνδυασμού «Αγρίνιο Νέα Αρχή – Τόπος να Ζεις» του Γιώργου Παπαναστασίου. Ενώ κατά την διάρκεια της εκδήλωσης η πλατεία Παναγοπούλου είχε σχεδόν γεμίσει από κόσμο θυμίζοντας συγκεντρώσεις άλλων εποχών.

“Πέντε χρόνια τώρα τολμάμε, σχεδιάζουμε, υλοποιούμε – και συνεχίζουμε! Ζητάμε ξεκάθαρη εντολή να τελειώσουμε επιτέλους από τους πολιτικούς αριβίστες, από τους πατερούληδες που θέλουν να κηδεμονεύσουν τον τόπο” είπε ο Γ. Παπαναστασίου ζητώντας την επαναβεβαίωση της εμπιστοσύνης του κόσμου. Ενώαρουσιάζοντας τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους έκανε λόγο για «το καλύτερο ψηφοδέλτιο που κατατέθηκε ποτέ στο Αγρίνιο»

Στην ομιλία του έκανε διεξοδική αναδρομή στο έργο της δημοτικής αρχής “κόντρα στα υπαρκτά προβλήματα και τους σφιχτούς περιορισμούς της δημοσιονομικής κρίσης. Κόντρα σε όσους προσπαθούν να κρατήσουν το Αγρίνιο πίσω.
Κόντρα στις πολιτικές μετριότητες” όπως είπε χαρακτηριστικά. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Γ. Παπαναστασίου στο πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης λέγοντας ότι ενόχλησε πολλούς το γεγονός ότι ο δήμος Αγρινίου ενέταξε το πρώτο έργο ΒΑΑ σε όλη τη χώρα. “Με υπερηφάνεια σας παρουσιάσαμε το μεγαλύτερο πρόγραμμα που υλοποιείται τα τελευταία χρόνια στο Αγρίνιο. Ο Δήμος μας κατάφερε να εντάξει το πρώτο έργο της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης στην Ελλάδα. Με προενταγμένα έργα 21 εκατομμυρίων ευρώ. Αλλάζουμε την πόλη. Ένα σύνολο παρεμβάσεων με περιβαλλοντικό αποτύπωμα και στόχο την βελτίωση στην ποιότητα της ζωής μας” είπε χαρακτηριστικά.

Αναφέρθηκε ακόμη ο Γ. Παπαναστασίου σε πολλά έργα που είτε υλοποιήθηκαν, είτε έχουν δρομολογηθεί, όπως το νέο κτήριο του 7ου Γυμνασίου που οδεύει προς δημοπράτηση, οι παρεμβάσεις για τη βελτίωση και την συντήρηση των σχολικών κτιρίων, οι 13 νέες παιδικές χαρές οι 46 ακόμη νέες παιδικές χαρές, που προγραμματίζονται, η αντικατάσταση του αγωγού υδροδότησης από το Καστράκι στο Αγρίνιο, η επέκταση του βιολογικού καθαρισμού που ολοκληρώνεται το καλοκαίρι, η σύντηρηση του ΔΑΚ Αγρινίου, η κατασκευή του γηπέδου του Αγίου Κωνσταντίνου και άλλα.

Ιδίαιτερο ενδιαφέρον είχε η αναφορά του δημάρχου Αγρινίου στο ΧΥΤΑ Στράτου. “Παραλάβαμε ένα ΧΥΤΑ, προβληματικό με προβλήματα, τόσο περιβαλλοντικά όσο και οικονομικά. Καταφέραμε μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να λειτουργεί υποδειγματικά διασφαλίζοντας πλήρως τις περιβαλλοντικές απαιτήσεις. Ταυτόχρονα, βάλαμε στο περιθώριο συμφέροντα που στην κυριολεξία λυμαίνονταν την λειτουργία του” είπε χαρακτηριστικά.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Γ. Παπαναστασίου έδωσε βάρος στην οικονομική διαχείριση του δήμου. “Καταφέραμε τόσα πολλά με τόσα λίγα. Σε μια σκληρή οικονομική συγκυρία πετύχαμε να βάλουμε σε τάξη τα ταμεία του δήμου. Αποπληρώσαμε και ρυθμίσαμε παλιές δανειακές υποχρεώσεις. Ακόμη, ολοκληρώσαμε τη διαδικασία ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων με σημαντικό όφελος για το δήμο, και μειώσαμε σημαντικά, σε περίπου έναν μήνα, τον χρόνο εξόφλησης στα τιμολόγια των προμηθευτών, δίνοντας ανάσα ζωής στην πραγματική οικονομία του τόπου μας” ανέφερε.

Τέλος ο Γ. Παπαναστασίου έκανε αναφορά στην σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό. “Καταφέραμε να αναδείξουμε την κάθετη σύνδεση με την Ιόνια Οδό ως κυρίαρχο στρατηγικό στόχο όταν, όλοι μέχρι πρότινος, μιλούσαν για μετριοπαθείς λύσεις διαχείρισης του “μικρόκοσμού” τους. Και εξακολουθούν να το κάνουν ακόμη και σήμερα. Εμείς τολμήσαμε και τους παρασύραμε στην δική μας ρότα” είπε ο δήμαρχος Αγρινίου.