Έκανε το χρέος του στη Ριζούπολη ο Παναιτωλικός

Σε ένα ματς που καμία από τις δύο ομάδες δεν είχαν κάποιο κίνητρο ο Παναιτωλικός πέρασε νικηφόρα από τη Ριζούπολη με 1-0 ο χάρη σε πέναλτι του Μπαΐροβιτς στο 31ο λεπτό.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Παναιτωλικός ήταν εμφανώς ανώτερος και δίκαιο στο τέλος του προηγούταν με 1-0. Η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα, μετά το πρώτο τέταρτο στο οποίο οι δύο ομάδες προσπάθησαν να βρουν τα πατήματά τους, επέβαλε το ρυθμό της και κατάφερε να μετουσιώσει αυτή την υπεροχή με ένα τέρμα. Η πρώτη τελική σημειώθηκε στο 15ο λεπτό με τον Γκούγκα να πιάνει ένα πολύ δυνατό σουτ έξω από την περιοχή αλλά η μπάλα πέρασε μόλις άουτ. Τρία λεπτά αργότερα ο Απόλλων είχε την πρώτη του τελική αλλά το σουτ του Ντούρσο μέσα από την περιοχή δεν ανησύχησε τον Κυριακίδη.

Στο 20ο λεπτό ο Μπαΐροβιτς έστρωσε από τα αριστερά στον Γκούγκα αλλά αυτή τη φορά το σουτ του κατέληξε στην αγκαλιά του Χουάντερσον ενώ επτά λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης σπατάλησε σπουδαία ευκαιρία. Ο Ντίας εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Χουάντερσον, έστρωσε στον επιθετικό του Παναιτωλικού αλλά το πλασέ του προ κενής εστίας κατέληξε μόλις άουτ. Με τη συμπλήρωση του πρώτου μισαώρου οι Αγρινιώτες κατάφεραν να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Κοντοές ανέτρεψε τον Ντουάρτε, ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα, ο Μπαΐροβιτς ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Απόλλωνα για το 1-0. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν με αυτό το σκορ στα αποδυτήρια.

Καλός ο ρυθμός και στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους και μπόλικες… φωνές από τους φιλοξενούμενους στο πρώτο πεντάλεπτο, με τον Ντίας να πέφτει από μαρκαρίσματα των Βαφέα (47’) και Ναδάλες (49’) στην περιοχή αλλά τον διαιτητή να διατάζει να συνεχιστεί το παιχνίδι. Οι γηπεδούχοι ανέβαζαν σιγά σιγά τις γραμμές τους, ισορρόπησαν το ματς και κυκλοφορούσαν την μπάλα αλλά δυσκολεύονταν φουλ να απειλήσουν την εστία του Κυρακίδη που πέρασε ένα σχετικά ήρεμο απόγευμα. Όσο περνούσαν τα λεπτά, όμως, ο ρυθμός άρχιζε να πέφτει, κάτι στο οποίο συνέβαλαν και οι συνεχόμενες αλλαγές των δύο προπονητών. Κάπως έτσι, ο Παναιτωλικός κράτησε με άνεση το 1-0 με το οποίο προηγούνταν από το 31ο λεπτό και πανηγύρισε ακόμη ένα τρίποντο.

Απόλλων Σμύρνης (Λ. Βελέτζας): Χουάντερσον, Βαφέας, Κοντοές, Ναδάλες, Ρώσση (72′ Βάρκας), Στάθης (84′ Οικονομόπουλος), Αγρόδημος, Μπεντινέλι, Ντούρσο, Ελ Χέλβε (46′ Ντεφεντερίκο), Ναζλίδης
Παναιτωλικός (Τ. Δέλλας): Κυριακίδης, Τσιγγάρας, Λιάβας, Μαλής, Αμαράλ (72′ Μάρκος Πάουλο), Λουσέρο, Ντίας, Γκούγκα (89′ Μπελεβώνης), Μπαΐροβιτς (81′ Παρράς), Ντουάρτε, Μιχάι